Αυτοσχέδια παιχνίδια της μαμάς

Αυτοσχέδια παιχνίδια της μαμάς

Εδώ και 5 χρόνια που είμαι μαμά το μυαλό μου δεν σταματάει λεπτό να σκέφτεται τρόπους για να απασχολώ τον μικρό και να παίζουμε. Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά όσο γρήγορα βαριούνται το ίδιο παιχνίδι τόσο εύκολα ενθουσιάζονται με το... "τίποτα"!

Τα αυτοσχέδια παιχνίδια που παίζουμε εμείς και ευτυχώς κρατάνε τον γιό μου αρκετή ώρα απασχολημένο όταν έχω εγώ δουλειές είναι μερικά από τα παρακάτω:

1. Παιχνίδι με αλατοζύμη

Με ένα γρήγορο σερφάρισα θα βρείτε πολλές συνταγές! Βάλτε και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε. Και στο στόμα να τη βάλουν δεν υπάρχει κίνδυνος, όπως με την κλασική πλαστελίνη.

2. Αλεύρι

Γεμίζω ένα ταψί με αλεύρι ή μία μεγάλη πλαστική λεκάνη και δίνω του μικρού καλούπια από τα καλοκαιρινά κουβαδάκια του. Το ίδιο παιχνίδι μπορεί να γίνει και με απλά ποτηράκια μίας χρήσης. Εκείνος με τη σειρά του βάζει τη φαντασία του να δουλέψει και κάθεται αρκετή ώρα. Μπορεί μέσα στο αλεύρι να βάλει και λίγους δεινοσαύρους και το παιχνίδι να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό για εκείνον!

3. Μαγείρεμα

Στρώνω τραπεζομάντηλο στο τραπέζι. Βάζω σε ένα δίσκο πλαστικά μπολάκια ή κυπελάκια με όσπρια, 2-3 πλαστικές κουτάλες και ένα τάπερ μεγάλο και ο μικρός μου μάγειρας κάθεται και μαγειρεύει για τα ζωάκια του!

4. Μεταμφιέσεις

Οι αποκριάτικες στολές και τα αξεσουάρ δεν μπαίνουν ποτέ στη ντουλάπα! Υπάρχουν όλες σε ένα καλάθι στο δωμάτιο και ο μικρός μπορεί να ντύνεται και να αυτοσχεδιάζει. Τα παιχνίδια ρόλων κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά.

5. Χαρτόνια

Πάντα υπάρχουν στο σπίτι υλικά και χαρτόνια για χειροτεχνίες. Αυτό που δεν υπάρχει πάντα είναι η μαμά να έχει χρόνο για κατασκευές... Έτσι απλώνουμε ένα μεγάλο χαρτόνι και μαρκαδόρους και ο μικρός ζωγραφίζει. Πολλές φορές του βάζω εγώ το θέμα της ζωγραφιάς. Για παράδειγμα να φτιάξει ένα δάσος με ζωάκια ή τη γειτονιά του. Έτσι αφού τελειώσει έχουμε ένα έργο τέχνης από τα χεράκια του! Ορισμένα από αυτά τα έργα του διακοσμούν το καθιστικό μας σε πολύχρωμα κάδρα.

6. Το τραπέζι

Στρώνω ένα μεγάλο τραπεζομάντηλο στο τραπέζι της κουζίνας και ο μικρός πηγαίνει και τρυπώνει από κάτω μαζί με τη πραμάτεια του... Εκεί είναι λέει το καταφύγιο του.

Αυτό που εμείς θεωρούμε "τίποτα" τα παιδιά το μετατρέπουν σε ένα υπέροχο παιχνίδι!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...