Κοίτα πόσο μεγάλωσα!

Κοίτα πόσο μεγάλωσα!

"Μαμά, μου μίκρυνε η φόρμα! Κοίτα πόσο μεγάλωσα!" και σκέφτομαι "πάαααλι…". Δεν τρώνε φαγητό αυτά τα παιδιά, λίπασμα τους ρίχνουμε! Ένα πόδι που κοντεύει να φτάσει το δικό μου σε νούμερο παπουτσιού (σημειωτέον, δύο πόδια έχει το παιδί), ένα μπόι που κοντεύει να με φτάσει και είναι μόνο στα έξι!

Κάθε τέλος εποχής αυτό το χάλι. Να βγαίνουμε με κοντά μπατζάκια, κοντά μανίκια και στενά παπούτσια. Ναι, δεν είμαστε οι μόνοι μ’ αυτό το προνόμιο, βλέπω σχεδόν όλους τους συμμαθητές του στο ίδιο στυλ. Λες και ξαφνικά μέσα σ’ ένα μήνα σηκώνουν τόσο μπόι που όλα αλλάζουν μέγεθος!

Και τί να τους αγοράσεις τώρα, που κάνει αρκετό κρύο ακόμη για καινούριες φόρμες αλλά δεν έχει και αρκετή ζέστη για ανοιξιάτικα ρούχα; Και κυκλοφορούμε... ένα χάρμα οφθαλμών! Κάθε χρόνο το ίδιο θέμα, και κάθε χρόνο δεν μπορώ να υπολογίσω το σωστό μέγεθος όταν αγοράζουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα τους. Έτσι καταλήγουμε πάντα το ένα από τα δύο αγόρια να φοράει το χειμώνα ρούχα που του είναι δυο νούμερα μεγαλύτερα από το κανονικό (γιατί έλα τώρα, θα μεγαλώσει, ένα νούμερο μεγαλύτερο πάρε τα) και ξαφνικά, ναι, μεγαλώνει, τόσο που πια δεν του κάθονται σωστά τα ρούχα.

Για τα παπούτσια, ας μη μιλήσω καλύτερα! Θέλουμε πολλά χαρτομάντηλα για τόσο δάκρυ!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...