Εσείς βουρτσίζετε τα... νύχια σας;

Εσείς βουρτσίζετε τα... νύχια σας;

Όσο και να κόβουμε τα νυχάκια των παιδιών μας οι βρωμίτσες όλο και τρυπώνουν! Είναι το χειρότερο μου να βλέπω τα νύχια του γιου μου μαύρα αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω... Τελευταία το καλύτερο παιχνίδι του είναι οι πλαστελίνες, οπότε μετά μπορείτε να καταλάβετε πως τα νύχια του είναι διάφορα χρώματα και η πλαστελίνη δε φεύγει τόσο εύκολα.

Το πρόβλημα είναι στα ήδη κομμένα νυχάκια. Έτσι αγόρασα από το φαρμακείο μία οδοντόβουρτσα μίας χρήσης και κάθε βράδυ του βούρτσιζα τα νυχάκια! Όχι δεν είμαι υποχόνδρια με την καθαριότητα και την αποστείρωση! Τα νύχια είναι μία πολύ καλή εστία μολύνσεων και ασθενειών. Όταν λοιπόν τα παιδιά βάζουν ασυνείδητα (ή καμιά φορά και συνειδητά) τα χεράκια τους στο στόμα είναι πολύ εύκολο τα μικρόβια να εισχωρήσουν στο στόμα τους και να δημιουργηθεί μόλυνση.

 
 

Μπορεί να είναι άφτρες, διαφόρων ειδών μυκητιάσεις και το μικρόβιο να προσχωρήσει... Γι’ αυτό λοιπόν επιμένω στα κοντά και καθαρά νύχια και στη συχνή πλύση των χεριών. Με την οδοντόβουρτσα έχω σωθεί! Μία φορά την ημέρα ή μετά το καθημερινό μπάνιο, ένα βούρτσισμα στα νύχια είναι ότι πρέπει για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα βρωμίτσας!

Extra tip: Την ίδια δουλειά κάνει και για εμάς τις μαμάδες που έχουμε μακριά νύχια ή τεχνητά. Δοκιμάστε το!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...