Μία από τα ίδια….

Μία από τα ίδια….

Εκφοβισμός ή αλλιώς bullying! Παιδεραστές και φόβος. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες δυσάρεστων φαινομένων που αφορούν τα παιδιά. Ρατσισμός και ανισότητες. Απόγνωση και φόβος. Αυτό δε θα συμβεί στο δικό μου παιδί. Δεν είναι έτσι, τα παιδιά όλων μας πια είναι εκτεθειμένα σε ποικίλους κινδύνους, μπορούν να γίνουν θύτες και θύματα, η απόσταση που χωρίζει αυτά τα δυο είναι μικρή, οι γονείς πια σε εγρήγορση.

Παλιά μας έλεγαν κάθε φορά που βγαίναμε έξω, να προσέχουμε μην μας ρίξουν κάτι στο ποτό και αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει, η δική μας εφηβεία ήταν σε γενικές γραμμές ακίνδυνη. Τώρα το παιδί μας, μπορεί να είναι στο σπίτι και να μιλά στο διπλανό δωμάτιο με το πιο διεστραμμένο μυαλό. Γονείς σε επιφυλακή λοιπόν.

 

 
 

Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται ένα επιπρόσθετο κινητό. Δεν χρειάζονται τα χρήματά μας, χρειάζονται την προσοχή μας. Χρειάζονται μάτια και αυτιά ανοιχτά. Χρειάζονται την εγρήγορσή μας, μόλις αντιληφτούμε οτιδήποτε ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Χρειάζονται εμάς, και όχι ένα σπίτι που να θυμίζει χώρο στάθμευσης ούτε γονείς αφόρητους, καταπιεστικούς.

Τα παιδιά χρειάζονται εμάς, ως συμπαραστάτες και καθοδηγητές, σε μία εποχή που τα πάντα περνούν κρίση, που οι δομές αλλάζουν, που όλα είναι ρευστά, που υπάρχει πνευματική και ηθική καθίζηση, τα παιδιά θέλουν μόνο τους γονείς τους... να τους ανοίγουν το δρόμο, να τους δείχνουν το δρόμο προς το φως και όχι προς το σκοτάδι. Χρειάζονται ένα φανάρι, σαν εκείνο του Διογένη που θα φωτίζει κυρίως την καρδιά τους.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...