Ένας χρόνος μαμά!

Ένας χρόνος μαμά!

Ποιος να το πίστευε! Εγώ, μαμά! Και όχι μόνο αυτό, επειδή δεν ήμουν ποτέ από τις κλασικές γυναίκες που επιθυμούσαν πολύ την οικογένεια και θεωρούσαν τον εαυτό τους ολοκληρωμένο, αν την αποκτήσουν, η έκπληξη μου ήταν ακόμα πιο μεγάλη με το που γεννήθηκε η κόρη μου και κάνω σαν τρελή για αυτή, ναι θα το πω, κάνω όλα όσα κορόιδευα!

Και συμβουλεύω φίλες μου που καθυστερούν το θέμα παιδιού να μην αργούν άλλο να βάλουν μπρος. Και δείχνω την φωτογραφία της όπου και αν βρεθώ και αν σταθώ. Που λείπω για τη δουλειά και σκέφτομαι πότε να γυρίσω σπίτι. Ένας χρόνος μαμά, και μπορεί να κλάψω με το παραμικρό. Νιώθω πως αγαπάω τα παιδιά όλου του κόσμου και αν δω παιδάκι στο δρόμο θα του χαμογελάσω.

 
 

Ένας χρόνος μαμά. Δεν είναι όπως το παρουσιάζουν τα περιοδικά και οι διαφημίσεις. Η καρδιά σου τρέμει συχνά, έχεις αγωνίες και φόβους, ανησυχίες αλλά έχεις και χαρές απερίγραπτες και λες, χαλάλι τα ξενύχτια και όλα. Ένας χρόνος μαμά, ναι το μπικίνι μου αυτό το καλοκαίρι δεν προβλέπεται να το φορέσω, να κάνω μπάνιο και να στεγνώσω τα μαλλιά μου ως άνθρωπος χλωμό έως δύσκολο, να κοιμηθώ οκτώ ώρες συνεχόμενα, όχι σου λέω, δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά είναι αλήθεια αυτό που λέγανε οι παλιές. Όλα τα ξεχνάς.

Τα ξεχνάς που σου γελά, τα ξεχνάς την πρώτη στιγμή που βλέπεις το παιδί σου να σηκώνεται, που σου κάνει νάζια, που όταν τρώει η κουζίνα είναι βομβαρδισμένο τοπίο αλλά δεν σε νοιάζει που για εκατομμυριοστή φορά μέσα στη μέρα θα την καθαρίσεις, δεν σε νοιάζει γιατί έχεις την αγνότητα, την αγάπη, τη μαγεία προσωποποιημένη μπροστά σου.

Ένας χρόνος μαμά, παλιά ένιωθα περήφανη για πράγματα που είχα καταφέρει στη ζωή μου, τώρα νιώθω περήφανη που έχω εκείνη, περπατώ και νιώθω πως συναντήθηκα με τον θεό. Ένας χρόνος μαμά… Ένας χρόνος γεμάτος εσένα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...