Οι Απόκριες πριν και μετά…

Οι Απόκριες πριν και μετά…

Θυμάμαι κάποτε στη δική μου εποχή τότε τη δεκαετία μεταξύ ’80 και ’90 πηγαίναμε σε μαγαζιά και παιδικά πάρτι ως πιτσιρίκια και "λυσσάγαμε" να ντυθούμε και να αγοράσουμε τη στολή που ήταν τότε στη μόδα… Οι Βασίλισσες της Νύχτας είχαν πολύ σουξέ! Ψηλά καπέλα με τούλι, φουσκωτά μακριά φορέματα, βάζαμε και καμιά περούκα, λίγο make-up και καμαρώναμε!

Γενικά ήταν οι εποχή που τα κορίτσια ντυνόντουσαν βασίλισσες, χαβανέζες και όχι μόνο… κυρία των τιμών, μπαλαρίνα, χανούμισσα, μωρό, παταπούφε ... Τα αγόρια πάλι 8 στα 10 νίντζα! Κλόουν, Άραβες, παππούδες, γιαγιάδες, αρλεκίνοι, καμαριέρες, τσάρλεστον, φαντάσματα… Οι μαμάδες μας αυτοσχεδίαζαν πολλές φορές, μας έβαζαν ρούχα δικά τους και αξεσουάρ και ήμαστε έτοιμοι! Το ίδιο όμως και οι μεγάλοι!

Θυμάμαι σαν παιδί να γίνονται αποκριάτικα πάρτι σε σπίτια και να μαζεύονται μικροί μεγάλοι να διασκεδάζουν. Πηγαίναμε στη Πλάκα ντυμένοι μασκαράδες την Τσικνοπέμπτη και τρώγαμε και καμία ξώφαλτση από καμιά παρέα με πλαστικά ρόπαλα…

Σερπαντίνες, χαρτοπόλεμος και αφρός ήταν τα απαραίτητα αξεσουάρ σε ένα πάρτι και μαζί με εμάς διασκέδαζαν και οι γονείς μας.

Τα μικρά κορίτσια το μόνο που θέλαμε ήταν η στολή να συνοδεύετε με μακιγιάζ, κι αν δεν είχαμε μακριά μαλλιά να αγοράζαμε μία μακριά περούκα! Το φόρεμα της στολής το θέλαμε μακρύ, φουσκωτό, να έχει σύρμα κάτω-κάτω για να στέκεται! Το μακιγιάζ ήταν αυτό που μας απασχολούσε κι αν μας έβαζαν και κανένα κόκκινο κραγιόν; Εκεί να δεις χαρά και καμάρι μπροστά στον καθρέφτη!

 
 

Τώρα με ένα click τα πράγματα είναι τόσο απλά και εύκολα! Μπορείς να πάρεις άπειρες ιδέες, να φτιάξεις τη στολή που θέλεις, ακόμα και να τη παραγγείλεις αν δεν τη βρεις εδώ. Τώρα δεν πας ψάχνοντας για να τη φτιάξεις ή να αγοράσεις αξεσουάρ, οι ήρωες από τα κινούμενα σχέδια έχουν τη τιμητική τους! Ανάλογα με το κινούμενο σχέδιο ξέρεις τι θα ντυθούν πάνω κάτω τα αγοράκια και τι τα κοριτσάκια. 

Σε σχέση με το τότε και τώρα μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια πως τότε ήταν μία υπέροχη εποχή! Zούσαμε τις ημέρες της Αποκριάς και απολαμβάναμε την όποια στολή είχαμε. Είτε καινούργια, είτε αυτοσχέδια, είτε από τα μεγαλύτερα αδέλφια μας. 

Άντε τώρα να κάνεις αποκριάτικο παιδικό πάρτι σπίτι και να σου γεμίσουν τα πιτσιρίκια το σπίτι με χαρτοπόλεμο και αφρό. Στη καλύτερη γλυτώνεις με ηρεμιστικό χάπι! Τότε δεν τις ένοιαζε τις μαμάδες… βγάζανε χαρτοπόλεμο με τη σκούπα και το φαράσι για βδομάδες μετά!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...