Οι μικρές πολυτέλειες

Οι μικρές πολυτέλειες

Κάθε μέρα τα ίδια. Πόσες φορές το λέτε ή το σκέφτεστε; Κι όμως, πόσο εύκολο είναι με μικρές αλλαγές να πετύχουμε να είναι οι μέρες μας διαφορετικές; Μια μικρή κίνηση μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε τόσο διαφορετικά, τόσο πιο όμορφα. Θέλετε να δείτε αυτές τις μικρές πολυτέλειες που θα κάνουν τη διαφορά;

Τα εσώρουχα: Φορέστε τα "καλά" σας εσώρουχα, ακόμη κι αν βάλετε φόρμα και πιάσετε τα μαλλιά κοτσίδα. Έχετε προσέξει πώς σας κάνουν να νιώθετε; Μ’ αυτό το ελάχιστο πραγματάκι δεν νιώθετε κατευθείαν πιο όμορφη και επιθυμητή; Γιατί να μην το απολαμβάνετε αυτό το συναίσθημα κάθε μέρα; "Μα (θα μου πείτε) αν τα φοράω κάθε μέρα, δεν θα είναι πια τα "καλά" μου εσώρουχα". Ε, και; Δεν σας αξίζει να φοράτε το καλύτερο, σ’ εσάς που κοπιάζετε για όλους και όλα;

Το φαγητό: Έχοντας οικογένεια, ξέρω ότι το πρόγραμμα είναι το μόνο που σε σώζει από το καθημερινό "τι να μαγειρέψω;". Αλλά μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να ξεφεύγουμε από το πρόγραμμα. Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι τα αυγά φλορεντίν με κατσικίσιο τυρί, αλλά στα μικρά μου δεν αρέσουν καθόλου. Παλιότερα λοιπόν δεν τα έφτιαχνα σχεδόν ποτέ. Πλέον, μια φορά την εβδομάδα θα τα απολαύσω (κατά προτίμηση όταν κοιμούνται τα μικρά). Αφήστε τη μικρή σας απόλαυση να "τρυπώσει" κάπου μέσα στην εβδομάδα, θα έχετε κάτι να περιμένετε. Α, και μια σημείωση... Το "καλό" σερβίτσιο κάνει πάντα το φαγητό πιο νόστιμο! Βγάλτε το από το ντουλάπι!

 
 

Ο χρόνος: Η κυριότερη ίσως από τις μικρές αλλαγές. Πάρτε ένα βιβλίο, ένα περιοδικό και πηγαίνετε να πιείτε τον καφέ σας έξω. Μια φορά την εβδομάδα αφήστε τα παιδιά με τον μπαμπά ή τη γιαγιά ή τη φίλη σας. Χαμηλώστε το κινητό σας, απολαύστε τον καφέ ή το τσάι σας, πάρτε ένα διαφορετικό γλυκό. Διαβάστε το βιβλίο σας χωρίς τύψεις. Η μία ή δύο ώρες που θα αφιερώσετε στον εαυτό σας θα σας επιστρέψουν πολλαπλά τα οφέλη.

Δοκιμάστε τις μικρές αλλαγές και δείτε μόνες σας τη διαφορά... Κάντε ό,τι σας εμπνέει, ό,τι σας ευχαριστεί. Ζήστε την κάθε σας μέρα όπως θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας. Ζήστε ευχάριστα και ποιοτικά.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...