Πόσο όμορφα είναι μπαινοβγαίνεις σε ένα φανταστικό κόσμο;

Πόσο όμορφα είναι μπαινοβγαίνεις σε ένα φανταστικό κόσμο;

Ο μικρός μου τρελαίνεται να μεταμφιέζεται. Βάζει μία στολή και πολλές φορές μάλιστα αυτοσχέδια. Παίρνει παραμάσχαλα σπαθιά, ραβδιά και περνάει σε μία άλλη διάσταση! Μπαίνει σε ένα δικό του μαγικό κόσμο, γεμάτο από φανταστικά πλάσματα και ήρωες! Πρωταγωνιστής εκείνος και η ηρωίδα, το άλλο του μισό και κάποιες φορές εγώ!

Ξεθάβει αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ, φοράει μπέρτες, φανελάκια του μπαμπά, μάσκες από χαρτί, σεντόνια, και φτιάχνει τη στολή του. Καμιά φορά μου ζητάει βοήθεια. Θέλει να του φτιάξω καπέλα από χαρτόνι, παπούτσια, σπαθιά και μάσκες με λαστιχάκια για να μη του φεύγουν.

Χάνεται για ώρες στο δωμάτιο του, που εκείνη τη στιγμή δεν είναι δωμάτιο στα δικά του μάτια. Είναι το διάστημα, μία κοιλάδα δεινοσαύρων, μπορεί να είναι στο κέντρο της Νέας Υόρκης και να πολεμάει κακούς για να με σώσει, μπορεί να βρίσκεται στην έρημο και όπου αλλού τον ταξιδεύει το υπέροχο και φανταστικό μυαλουδάκι του!

Φτιάχνουμε σκηνές από σεντόνια, τρυπώνει κάτω από τα τραπέζια και εκεί είναι τα κρησφύγετα του, το σπίτι του! Εκεί κανένας κακός δεν μπορεί να τον πειράξει!

 
 

Καμιά φορά το παιχνίδι απαιτεί μακιγιάζ, ανάλογα το ρόλο. Πάντα κάθομαι και τον χαζεύω, πάντα διακριτικά χωρίς να του αποσπώ τη προσοχή, χωρίς να του χαλάσω το παιχνίδι, χωρίς να τον κάνω να ντραπεί και να "κάψω" το σενάριο που έχει φτιάξει.

Άλλες φορές χαζογελάω στα κρυφά, "στήνω" αφτί να ακούσω διαλόγους που καμιά φορά είναι σε αυτοσχέδια αγγλική διάλεκτο και τότε είναι το καλύτερο μου! Τρελαίνομαι να τον ακούω να αλλάζει τη φωνούλα του για τις απαιτήσεις του ρόλου!

Κάθε μα κάθε φορά που τον κοιτάζω φέρνω στο μυαλό μου δικές μου εικόνες από την παιδική μου ηλικία. Πόσους ρόλους είχα παίξει… Πόσες φορές χάθηκα στο δικό μου φανταστικό κόσμο! Πόσο πολύ καταλαβαίνω τη χαρά του!

Πόσες φορές έβαλα τις μπλούζες μου στο κεφάλι για να κάνω πως έχω μακριά μαλλιά, πόσες φορές τρύπωσα κάτω από το τραπέζι κι εγώ… Πόσες έβαλα τα τακούνια της μαμάς μου και της μπλούζες της για φόρεμα!

Πόσο όμορφα είναι τελικά να είσαι παιδί, πόσο όμορφα είναι μπαινοβγαίνεις σε ένα φανταστικό κόσμο όποτε θέλεις, για όσο θέλεις!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...