Ιδέες για δημιουργική απασχόληση μέσα στο σπίτι!

Ιδέες για δημιουργική απασχόληση μέσα στο σπίτι!

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι οι πολλές ώρες κλεισίματος των παιδιών μέσα στο σπίτι, τούς προκαλούν μια ένταση, φυσιολογική και κατανοητή, δεδομένης της αστείρευτης ενέργειας και θετικής διάθεσης που τα διακρίνει. Σε κάτι τέτοιες στιγμές, που η έξοδος είναι απαγορευτική, λόγω καιρού ή άλλης αιτίας, υπάρχουν κάποιοι τρόποι ώστε η θετική τους αυτή ενέργεια να μην μετατραπεί σε αρνητική και δημιουργήσει έτσι άλλες εντάσεις.

Στο "μενού" των δραστηριοτήτων βασική προϋπόθεση αποτελεί η εναλλαγή αυτών και η αυξομείωση της έντασης. Δηλαδή, οι επιλεχθείσες δραστηριότητες μετά το πρωινό μπορούν να περιλαμβάνουν ένταση, ενώ όσο πλησιάζουμε προς το μεσημεριανό γεύμα και πιθανόν ύπνο, να μειώνουμε την ένταση.

Εναλλαγή σημαίνει ποικιλία:

  1. Εντάξτε τα παιδιά στη διαδικασία του μαγειρέματος της μέρας. Αν είναι μικρής ηλικίας μπορείτε να τα έχετε στον πάγκο της κουζίνας, αφού έχετε κάνει πρώτα μια προετοιμασία του φαγητού. Αν είναι μεγαλύτερα, η συμβολή τους θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και τα ίδια θα νιώσουν εξαιρετικά υπεύθυνα!

  2. Έχετε, λοιπόν, μαγειρέψει και είστε ήσυχος/η τώρα, οπότε μπορείτε να αφιερωθείτε ψυχή και σώματι: θεατρικό παιχνίδι, χορός ή παιχνίδι ρόλων συνήθως ξετρελαίνει τα παιδιά. Ενεργοποιούνται, με αυτόν τον τρόπο, πολλές αισθήσεις και η πρόκληση της φαντασίας από μόνης της λειτουργεί θετικά.

  3. Χειροτεχνίες ή επιστημονικά πειράματα μπορούν να συνεχιστούν στον χώρο της κουζίνας ενόσω ετοιμάζεται το μεσημεριανό γεύμα.

  4. Κρυφτό, κυνήγι θησαυρού και παντομίμα μπορεί να αποτελέσουν ιδανικές λύσεις για το απόγευμα.

  5. Και βέβαια το αγαπημένο του βιβλίο για το κλείσιμο μιας εξαιρετικά δημιουργικής μέρας ή παζλ.
 

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις μέρες αυτές για να δοθείτε στα παιδιά σας και είναι σίγουρο, ότι θα αποζημιωθείτε.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...