Πώς θα του δώσω το φάρμακό του;

Πώς θα του δώσω το φάρμακό του;

Αν σας έχει αρρωστήσει κάποια στιγμή το παιδάκι σας και χρειάστηκε να του δώσετε φάρμακο, ενώ εκείνο αντιστέκεται σθεναρά, φωνάζει ή πότε πότε σφραγίζει τα χειλάκια και δεν ανοίγει με τίποτα… θα καταλάβετε αμέσως πού το πάω!

Με τον ένα μου γιο ήμουν πολύ τυχερή, δεχόταν όλα του τα φάρμακα αγόγγυστα, εκτός από τον φυσιολογικό ορό μέχρι τα τέσσερα. Μετά ακόμη κι αυτόν, μόνος του τον έβαζε. Με το μικρότερο γιο μου όμως… άλλη ιστορία! Μόνο όταν ήταν πολύ μικρούλης, ίσως ως τον ένα χρόνο, δεχόταν τα φάρμακα (μάλλον γιατί ήταν πολύ μικρός για να αντισταθεί). Από κει και μετά… τρεχάτε πιάστε τον!

Και η πονηρή η μανούλα τι έκανε; Δοκίμασε εναλλακτικές! Εδώ θα σας πω μερικές ιδέες.

Παίρναμε και οι δύο φάρμακο. Δηλαδή εγώ του ετοίμαζα τη σύριγγα με το φάρμακό του, ετοίμαζα και άλλη μία με νερό, μου έδινε πρώτα εκείνος αυτή με το νερό, ξίνιζα εγώ τα μούτρα για να δείξω ότι πήρα φάρμακο, μετά του έδινα τη δική του, και ήμασταν και οι δύο ευχαριστημένοι. Όλα αυτά μέχρι να καταλάβει ότι το δικό του φάρμακο ήταν χρωματιστό και το δικό μου όχι… Μετά, τρεχάτε πάλι!

 
 

Δοκίμασα να το κάνω σε στυλ πάρτυ. Δηλαδή, κοίτα! Θα πάρει τα φαρμακάκι του τώρα! Και μετά μπράβοοοοο! Και δώστου χειροκροτήματα και yey και ξανά μπράβο!!! Για κανένα χρόνο. Μετά, μην τον είδατε…

Στη συνέχεια, ανακαλύψαμε τα αυτοκόλλητα. Κάθε φορά που έπαιρνε φάρμακο, έπαιρνε και το αυτοκόλλητο του πιο γενναίου παιδιού. Επίσης μια χαρά τεχνική, για επίσης ένα χρόνο περίπου. Μετά ξεθώριασε η μαγεία…

Τώρα, που μπορεί και τρέχει πιο γρήγορα ή που στρίβει το πρόσωπο την ώρα που πλησιάζει το φάρμακο, ή που σφραγίζει το στόμα… το μόνο που δουλεύει είναι η δωροδοκία! Ναι, το παραδέχομαι. Για κάθε κουταλιά φάρμακο που θα πιει, τον αφήνω να φάει κι ένα σοκολατάκι.

Δεν τσιρίζει, δεν τσιρίζω. Κρεμάστε με. Εσείς πώς το πετυχαίνετε;

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...