Αποκριά στην Αθήνα

Αποκριά στην Αθήνα

Για όσους – γονείς - επρόκειτο να περάσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο κλεινόν άστυ, τα νέα είναι ευχάριστα. Υπάρχουν πολύ όμορφες και αξιόλογες δράσεις για τα μικρά παιδιά στο δήμο Αθηναίων, με σκοπό να διασκεδάσουν αλλά και να μπουν στο πνεύμα της αποκριάς.

Η καρναβαλική διάθεση και η ευθυμία της τρίτης εβδομάδας του Τριωδίου πρέπει να κλείσουν, όπως αξίζει, πρίν από τη νηστεία του Πάσχα. Και αν η έννοια της νηστείας είναι πλέον άγνωστη για γονείς και παιδιά, τότε δεν έχουμε από το να την εκμεταλλευτούμε έστω και νοητά για να κατακλυστούμε από το "διονυσιακό" πνεύμα του μασκαρέματος.

 
 

Μερικές ιδέες, λοιπόν, για να περάσετε όμορφα με τα παιδιά το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου:

Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

  • 12:00 Αίθουσα "Οδοιπορικό στην παλιά Αθήνα" Εργαστήρι κατασκευής αποκριάτικης μάσκας και παραδοσιακό παιχνίδι με θέμα "Ζαχαρομουτζουρώματα".

  • 13:00 "Το Καρναβάλι του Καραγκιόζη" παράσταση από τη Συλλογή Θεάτρου Σκιών της οικογένειας του Σ. Χαρίδημου.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου:

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη"

  • 12:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια με θέμα: "Αποκριάτικο Γαϊτανάκι" από τις μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου.

  • 21:00 Πλακιώτικη αποκριά – Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης (Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ - Βύρωνος – Πλατεία Αγ. Αικατερίνης – Πλατεία Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα – Λυσίου- Μάρκου Αυρηλίου – Αδριανού – Πλατεία Μοναστηρακίου).

Τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου:

Πάρκο ΚΑΠΑΨ

  • 11:00  Κούλουμα με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.


    Καλά κούλουμα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...