Μάρσιπος ή Sling; Η δική μου εμπειρία…

Μάρσιπος ή Sling; Η δική μου εμπειρία…

Όταν γέννησα είχα αγοράσει μάρσιπο και sling. Δεν ήξερα τι από τα δύο θα με βολέψει αλλά τι θα βόλευε και το μωρό. Έβλεπα πως οι περισσότερες μαμάδες τότε κυκλοφορούσαν με μάρσιπο και τα sling ήταν πολύ λιγότερα.

Τη πρώτη φορά που έβαλα το λεχουδάκι μου στο sling ήμουν μέσα στο σπίτι. Είχα διαβάσει τις οδηγίες και ψαχνόμουν καιρό πριν γεννήσω για τον σωστό τρόπο που θα έβαζα μέσα το μωρό ώστε να ήταν άνετα και βολικά και για εκείνο. Μπορώ να πω πως από τη πρώτη φορά ήμουν κατά ενθουσιασμένη! Άνετο, ευκολοφόρετο και πολύ βολικό για το μωρό. Εκτός από βολικό όμως λειτουργούσε και σαν ηρεμιστικό στην περίοδο των κολικών.

Λίγο αργότερα κοντά στους δύο μήνες δοκίμασα να βάλω τον μάρσιπο. Εγώ προσωπικά δεν τον βολεύτηκα καθόλου, το ίδιο όμως και το μωρό. Με πονούσε η πλάτη μου, το μωρό δεν είχε επιλογή στη στάση του σώματος του και έτσι αισθανόμασταν και οι δύο άβολα.

Το sling αντίθετα το χρησιμοποίησα μέχρι και που ο γιός μου έφτασε ενάμιση χρονών περίπου. Έγινε απαραίτητο αξεσουάρ και δεν το έβγαζα από πάνω μου. Δεν πήγαινα πουθενά χωρίς αυτό και στη συλλογή μου πρόσθεσα άλλα 2!

 

 
 

Αυτά που μου άρεσαν στο sling και το προτίμησα:

  • Το φοράς εύκολα και γρήγορα.

  • Μπορείς να βάλεις το μωρό εκεί που θέλεις, εκτός από τις θέσεις που σου προτείνουν οι οδηγίες και το μωρό έχει την άνεση να βολευτεί όπως θέλει. 

  • Είναι εύκολο στο θηλασμό, ειδικά να είσαι εκτός σπιτιού.
     
  • Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το κόστος του, μπορείς να αγοράσεις από ένα μαγαζί έτοιμο ή να επιλέξεις να στο φτιάξουν όπως θέλεις με το ύφασμα που θέλεις.

  • Έχεις το παιδί πάνω σου και ήρεμο και μπορείς να κάνεις τα πάντα! Μέχρι και δουλειές του σπιτιού. 

  • Τα υφάσματα είναι πολύ πιο μαλακά και δεν έχουν ένα σωρό λουράκια. 

  • Το sling μπορείς να το χρησιμοποιείς μέχρι το παιδί να φτάσει έως και 2-3 χρονών... Πολύ σπάνια το έχεις πάνω σου μέχρι τότε αλλά εγώ μέχρι και ενάμιση χρονών το χρησιμοποίησα! Ο μάρσιπος σου δίνει όριο ηλικίας μέχρι 6-7 μηνών. 

  • Υπάρχουν πολλά είδη sling ανάλογα με το τι βολεύει τη κάθε μαμά και τη καθημερινότητα της.

Από τη δική μου εμπειρία έχω να σας πω, πως είναι ό,τι καλύτερο να "φοράς" το παιδί σου. Και επειδή με έχουν ρωτήσει πολλές φορές όχι, το παιδί δεν μαθαίνει αγκαλιά σου! Το χρησιμοποιούσα κάθε μέρα άπειρες ώρες.

Πριν αγοράσετε ένα sling κάντε μία έρευνα αγοράς. Υπάρχουν κοπέλες που τα φτιάχνουν όπως εσείς τα θέλετε, αλλά και έτοιμα στο εμπόριο. Επίσης υπάρχουν νούμερα! Όπως από όπου κι αν αγοράσετε ένα sling θα σας ενημερώσουν για τη σωστή εφαρμογή του και το πώς πρέπει να βάζετε το παιδί μέσα χωρίς να αισθάνεται άβολα. Ακόμα και του εμπορίου περιέχουν dvd με οδηγίες.

Εγώ έκανα πρόβες με μία κούκλα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...