"Προσοχή επικρατεί χάος!"

"Προσοχή επικρατεί χάος!"

Το καλοκαίρι χάζευα σε ένα τουριστικό μαγαζάκι και τελικά αγόρασα το πιο αντιπροσωπευτικό μαγνητάκι για το ψυγείο μας. Γράφει επάνω "Προσοχή επικρατεί χάος!". Όταν το έδειξα στον άντρα μου, απλά με κοίταξε και γέλασε. Αυτό το μαγνητάκι λέει την αλήθεια!

Είναι αυτό που σηκώνεσαι πρωί-πρωί, κάνεις ένα μάζεμα τα γύρω-γύρω, φτιάχνεις καφεδάκι και μόλις σηκωθεί το μικρό, το σπίτι αλλάζει μορφή και γίνεται σαν να έχει πέσει ατομική βόμβα. Δε ξέρεις που να πατήσεις για να περάσεις και να πας στο άλλο δωμάτιο, γιατί αν πατήσεις πάνω στο παιχνίδι 2 εκδοχές υπάρχουν… Η μία είναι να το σπάσεις κατά λάθος και να αρχίσει η γκρίνια και το δράμα και η άλλη να βουρκώσεις από το πόνο. Είναι η φάση της μάνας που θαυμάζει τους πιτσιρικάδες που ξέρουν παρκούρ και αρχίζει να το σκέφτεται σοβαρά για να μάθει. Ναι, μου έχει περάσει και αυτό από το μυαλό.

Πριν καιρό με έπιανε η καρδιά μου, βούρκωνα μπροστά στην εικόνα των άπειρων και σκόρπιων παιχνιδιών σε όλο το σπίτι και τώρα αν με δεις νομίζεις πως με έχουν σε καταστολή! Πως έχω πάρει χάπι και δεν αντιδρώ.

Μπορεί να επικρατεί χάος, αλλά δε με νοιάζει πλέον. Το ξεπέρασα πολύ εύκολα, αν θέλεις να σου πω το "μυστικό"… Απλά επικεντρώθηκα σε μία άλλη εικόνα που έβλεπα ταυτόχρονα. Το παιδί μου στο δικό του μαγικό κόσμο να γελάει με τη καρδιά του και να είναι τόσο πολύ ευτυχισμένο λες και του χάρισες όλο τον κόσμο!

Από εκεί που ήμουν από πίσω με ένα πλαστικό κουτί και μάζευα, τώρα δε κάνω τίποτα απολύτως. Ή θα τα μαζέψει μόνος του ή θα τον βοηθήσω να τα μαζέψουμε μαζί μία και καλή το βράδυ. Δε μπορώ να συγκρίνω τη χαρά του με τα σκόρπια παιχνίδια!

 
 

Όποια στιγμή και να έρθεις σπίτι θα δεις παντού καλάθια και κουτιά με παιχνίδια ακόμα και στο σαλόνι. Είναι μεγάλη παγίδα αυτό το μάζεμα! Όλες λίγο πολύ μας έχει πιάσει απελπισία, όλες θέλουμε ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι, αλλά μπροστά σε μία ευτυχισμένη φατσούλα τι κοιτάς; Τα παιχνίδια;

Θέλω να είναι το σπίτι σε μία μορφή ώστε να μοιάζει σπίτι, αλλά και από την άλλη να σου πω την αλήθεια με εκνευρίζουν τα "στημένα". Αυτό που βλέπεις στα περιοδικά τα σπίτια και τα παιδικά δωμάτια να λάμπουν και είναι όλα στοιχισμένα με ακρίβεια, μου ανεβάζει τη πίεση!

Γιατί εγώ σαν παιδί ήμουν καλύτερη; Το καλύτερο μου ήταν να παίζω κάτω από το τραπέζι της γιαγιάς και να αραδιάζω εκεί τα παιχνίδια μου. Και στο δικό μας σπίτι όμως δε πήγαινα πίσω… Μη σου πω, πως το δικό μου παιδί είναι και πολύ πιο ήσυχο απ’ ότι ήμουν εγώ μικρή!

Καλό είναι να θυμόμαστε κάθε λεπτό πως κι εμείς ήμαστε παιδιά κάποτε. Περισσότερο ή λιγότερο ζωηρά δεν έχει και τόσο σημασία. Για εμένα προσωπικά προτιμώ 1000 φορές να επικρατεί χάος και να ακούω το γέλιο του κάθε λεπτό, παρά να είναι όλα τακτοποιημένα και να μη τον βλέπω ευτυχισμένο να παίζει και να το ευχαριστιέται!

Όσο για το παρκούρ… το σκέφτομαι πολύ συχνά!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...