Χιόνι στην Αθήνα (Περίοδος προ παιδιού & μετά παιδιού)

Χιόνι στην Αθήνα (Περίοδος προ παιδιού & μετά παιδιού)

Χιόνισε, και επειδή είχαμε χρόνια να δούμε χιόνι από κοντά, είπαμε να πάμε για ένα καφεδάκι και μετά να τσιμπήσουμε κάτι. Έτσι αποφασίσαμε να φύγουμε για έναν κοντινό προορισμό, όπως κι όλοι οι Αθηναίοι. Ευτυχώς ζούμε σε μια χώρα που ακόμη μπορούμε να δούμε και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Δυστυχώς όμως ζούμε σε μια χώρα που δεν μπορούμε πάντα να τις απολαύσουμε...

Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν προσπαθήσαμε να βρούμε μέρη μέσω internet για μη καπνίζοντες, υποψιασμένοι φυσικά για το τι πρόκειται να συναντήσουμε από άποψη κίνησης και πολυκοσμίας. Δεν πτοούμαστε όμως, στην Αθήνα ζούμε και είμαστε συνηθισμένοι. Αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχτώ και που δεν μπορεί να με αφήνει αδιάφορη είναι γιατί σε αυτή, την κατά τ' άλλα πανέμορφη χώρα, δήθεν ευρωπαϊκή, με τουριστικό προφίλ, πρέπει ο αντικαπνιστής να είναι δακτυλοδεικτούμενος και να αντιμετωπίζεται με ρατσισμό. Ενώ ο καπνιστής να έχει όλες τις ανέσεις, τις ευκολίες και απεριόριστες επιλογές! Δεν νοείται εν έτει 2015 σε μια τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, που προωθείται και σαν χειμερινός προορισμός, να μην υπάρχουν χώροι εστίασης για μη καπνίζοντες.

 
 

Τελικά καταλήξαμε σε φιλικό σπίτι για καφεδάκι και σε μεξικάνικο εστιατόριο για φαγητό. παρότι η διάθεση μας ήταν για ταβέρνα, τζάκι και χιόνι. Αυτό όμως, την περίοδο προ παιδιού (π.Π.). Καταλάβαμε λοιπόν πως πια - που είναι περίοδος μετά παιδιού (μ,Π.), οι επιλογές μας το χειμώνα είναι να κλεινόμαστε σπιτάκι μας, να φτιάχνουμε το καφεδάκι μας, να μαγειρεύουμε το φαγάκι μας, για να είμαστε μαζί με το μωράκι μας!


Εδώ και εδώ, μπορείτε να δείτε λίστες με non-smoking μαγαζιά στην Αθήνα.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...