Τα καινούρια παιχνίδια

Τα καινούρια παιχνίδια

Οι γιορτές και τα πανηγύρια τελείωσαν και αρχίζουμε σιγά σιγά όλοι μας να επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς μας ή τουλάχιστον ακόμα προσπαθούμε. Και αρχίζουν τα συμμαζέματα από τα χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στολίδια όλα εκείνα τα εποχιακά που έχουμε σπείρει δεξιά και αριστερά στο σπίτι. Και βέβαια τα παιχνίδια. Παιχνίδια παντού, δεξιά, αριστερά και τα άδεια κουτιά τους. Ένας μικρός χαμός.

Τα δωμάτια των παιδιών έχουν μετατραπεί σε μικρά μαγαζιά παιχνιδιών και τις περισσότερες φορές και το σαλόνι. Το δυστύχημα με όλη αυτή την κατάσταση είναι πως στο τέλος δεν ξέρουν κι αυτά με τι να πρωτοπαίξουν. Μπερδεύονται, τρελαίνονται και ενώ ξεκινούν να παίξουν με ένα παιχνίδι σε μερικά λεπτά το παρατάνε και παίζουν με κάτι άλλο. Χάνουν την συγκέντρωσή τους, το ενδιαφέρον τους. Όχι ότι και όλα τα παιχνίδια που έχουν τους ενδιαφέρουν... Και στο τέλος αρχίζει και η γκρίνια και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί.

"Μα έχεις όλα τα παιχνίδια του κόσμου, τι άλλο θέλεις;"

Και εκεί ακριβώς είναι τι θέμα. Ότι έχουν τα πάντα μπροστά τους και μπερδεύονται.

 
 

Η πιο απλή λύση είναι να πάρετε μερικά παιχνίδια και τα κρύψετε. Έτσι και ο χώρος αδειάζει αλλά και το παιδί έχει την δυνατότητα να επιλέξει χωρίς να μπερδεύεται από πληθώρα πραγμάτων. Όταν δείτε ότι αρχίζει να βαριέται τα υπάρχοντα παιχνίδια, εμφανίστε τα άλλα φροντίζοντας να κρύψετε εκείνα με τα οποία έπαιζε το προηγούμενο διάστημα. Έτσι υπάρχουν πάντα παιχνίδια που δεν θα τα βαριούνται και είναι σαν να έχουν συνεχώς καινούρια παιχνίδια.

Βέβαια το σημαντικότερο όλων ανεξάρτητα από το παιχνίδια είναι να αφιερώνει ο καθένας μας αποκλειστικά χρόνο για παιχνίδι με τα παιδιά. Χωρίς να μιλάμε στο τηλέφωνο ή κάνοντας παράλληλα και κάποια άλλη δουλειά. Χρόνος μόνο με τα παιδιά μας.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...