Θέλω την μαμά μου!

Θέλω την μαμά μου!

Τι έκαναν οι μαμάδες μας και ολοκλήρωναν μία χαρά τις υποχρεώσεις τους και εμείς συχνά νιώθουμε πως πελαγώνουμε, πως δεν έχουμε χρόνο, πως δεν τα καταφέρνουμε τόσο καλά; Είχαν ένα μαγικό ραβδάκι και κατάφερναν να είναι εκπληκτικές με τα παιδιά τους, εξαιρετικές μαγείρισσες, το σπίτι πάντα στην εντέλεια και ταυτόχρονα να έχουν χρόνο για τον εαυτό τους; Έτσι, προσπάθησα να ανακαλέσω στη μνήμη μου εκείνες τις εποχές, της παιδικής ηλικίας και να καταλάβω πως οι μανάδες εκείνης της εποχής ανταποκρίνονταν επί το πλείστον εξαιρετικά στο ρόλο τους.

Αρχικά, θυμάμαι πως η μητέρα μου δούλευε μεν αλλά το ωράριο στην υπηρεσία της ήταν επτά με τρεις. Έτσι, τέσσερις το αργότερο ήταν σπίτι. Έτρωγε, κοιμόταν δυο ώρες και από τις έξι και μετά είχε όλο τον χρόνο να ασχοληθεί με εμάς και με το σπίτι αλλά και με τις δουλειές της. Σήμερα το ωράριο είναι εννέα με πέντε, ώσπου να φτάσεις σπίτι πάει έξι και, που να προλάβεις να κάνεις πράγματα και με τι κουράγιο!

Επίσης η γιαγιά πρωτοστατούσε. Ερχόταν πολύ συχνά και έτσι η μητέρα μου έπαιρνε βαθιές ανάσες, αφού τις δουλειές του σπιτιού τις αναλάμβανε εκείνη. Αλήθεια σας λέω, όσες έχετε τις μανάδες σας εν ζωή, είστε πολύ τυχερές!

 
 

Όμως το πιο σημαντικό είναι πως το μεγάλωμα των παιδιών ήταν πιο απλό. Σήμερα, βομβαρδιζόμαστε με πλείστες πληροφορίες και χανόμαστε μέσα σε έναν κυκεώνα συμβουλών, που μπορεί να μας φτάσει στο σημείο τρέλας: να φάει το παιδί γλουτένη ή όχι, να κάνει εμβόλια ή όχι, γιατί δεν μίλησε ακόμα, έκανε αυτό ή εκείνο είναι επικίνδυνο ή όχι, στις ομάδες που είμαστε γραμμένη για μαμάδες σκάει μία πληροφορία και μας πιάνει πανικός. Να βάλω βιολογικές πάνες ή κανονικές, ο παιδίατρος μου είναι καλός ή να αλλάξω καμιά δεκαριά μέχρι να βεβαιωθώ ότι είναι στα μέτρα μου καθώς με το παιδί δεν παίζουμε, να δώσω γλυκό στο παιδί ή θα το κάνω παχύσαρκο και με χοληστερίνη; Να του κάνω καλού κακού τεστ για δυσλεξία ή όχι; Να το βγάζω έξω ή υπάρχει περίπτωση να κολλήσει κάτι, καλύτερα έγκλειστο στο σπίτι, άρα έγκλειστη και εγώ…

Μήπως οι νέες μαμάδες κάνουμε δύσκολα τα πράγματα… μόνες μας; Μήπως αυτή η υπερπληροφόρηση τείνει να μας τρελάνει;

Θέλω την μαμά μου!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...