Θα βοηθήσεις την μαμά;

Θα βοηθήσεις την μαμά;

Η μητέρα μου είχε μία εμμονή που ναι μεν με εκνεύριζε τότε αλλά σήμερα την εκτιμώ πολύ, ήθελε με τον τρόπο μου να την βοηθώ στις δουλειές και μετά ήμουν ελεύθερη να κάνω ό,τι θέλω, να παίξω, να πάω βόλτα, να χαζέψω. Κάτι που θέλω να το εφαρμόσω στην κόρη μου καθώς πιστεύω πως το να βοηθούν τα παιδιά στις δουλειές του σπιτιού έχει να κάνει με το να μάθουν να οργανώνουν τον χρόνο τους, χωροταξικά να μπορούν να κατανοούν περισσότερα πράγματα και κυρίως να σέβονται τον χώρο τους, διατηρώντας τον καθαρό.

Τι δουλειές μπορούν να κάνουν τα παιδάκια ακόμα και τώρα που είναι μικρά; Τα παιδιά μπορούν λοιπόν να μάθουν να τοποθετούν τα παιχνίδια τους στο κουτί τους, να πετούν τα σκουπίδια στο ειδικό καλαθάκι, στην ηλικία δυο με τριών ετών. Τέσσερα με επτά να διπλώνουν μικρές πετσετούλες, να βοηθάει στο άδειασμα του πλυντηρίου πιάτων. Μετά τα οκτώ έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιούν μαζί μας τα ψώνια από το super market και να απλώνουν τα ρούχα. Από δέκα και πάνω μπορούν να μας βοηθούν στις περισσότερες δουλειές του σπιτιού, εννοείται όμως όχι στο σφουγγάρισμα, για να μην έρθει σε επαφή με επικίνδυνα υγρά.

 

Βοηθώντας τη μαμά, το παιδί αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, καταλαβαίνει πως έχει υποχρεώσεις, πως ζει σε μία ομάδα που οφείλει να συνεισφέρει και πως τα πάντα χρειάζονται την προσπάθειά τους.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...