Θα μεγαλώνουμε μαζί

Θα μεγαλώνουμε μαζί

Πιανόμαστε χέρι-χέρι μαμά και γιoς και ξεκινάμε για τα ψώνια της εβδομάδα στη λαϊκή. Πριν καλά-καλά φτάσουμε έχουμε αρχίσει της διαπραγματεύσεις. Την περασμένη εβδομάδα ο μικρός είχε δει σε ένα πάγκο ένα μαύρο μικρό ρομποτάκι και φυσικά αυτή την εβδομάδα το ήθελε... Αφού φορτώθηκα η μάνα τσάντες με ζαρζαβατικά και φρούτα, αρχίσαμε να ψάχνουμε τον πάγκο με το μαύρο ρομποτάκι. Σιγά που θα το ξεχνούσε το πιτσιρίκι. Ψάχναμε από εδώ, ψάχναμε από εκεί άφαντο το ρομπότ!

Ξαφνικά ο μικρός κοντοστάθηκε σε ένα πάγκο με λουλούδια και φυτά και τα κοιτούσε.

-Πονάνε τα χέρια μου! Πάμε να βρούμε το ρομποτάκι για να πάμε σπίτι.

-Περίμενε μαμά! Να σε ρωτήσω κάτι; Αυτά τα μικρά γλαστράκια αν τους ρίξουμε νερό θα μεγαλώσουν ή θα μείνουν έτσι μικρά για πάντα;

Ρώτησα τη κυρία που είχε τα υπέροχα γλαστράκια και του επιβεβαίωσε πως μεγαλώνουν. Αλίμονο μου να έλεγα ψέματα και έμεναν μικρά!

-Μαμά αντί γιατί το ρομπότ μπορώ να πάρω ένα μικρό γλαστράκι;

 
 

Το μαύρο ρομπότ έγινε όχι ένα αλλά 3 μικρά γλαστράκια! Όταν φτάσαμε σπίτι του εξήγησα πως τα λουλούδια του θέλουν φροντίδα και νεράκι για να μεγαλώσουν και πως πρέπει να τα προσέχει αφού είναι δικά του.

-Μαμά μαζί θα μεγαλώνουμε με τα λουλούδια μου! Αφού εγώ τα διάλεξα!

Μέσα σε μία εβδομάδα περίπου τα γλαστράκια έχουν πάρει λίγο μπόι και κάποια είναι έτοιμα να ανθίσουν τα μπουμπούκια τους! Ο μικρός τα φροντίζει κάθε μέρα και φυσικά τους έχει βγάλει και ονόματα! Όλα τα παιχνίδια και τα αντικείμενα έχουν όνομα για εκείνον. Τους ρίχνει νεράκι, πετάει τα ξερά φύλλα τους και φυσικά τα καμαρώνει κάθε φορά! Καμιά φορά ρίχνει καμιά κλεφτή ματιά από τη μπαλκονόπορτα για να δει πως όλα είναι καλά, ή αν φυσάει μου ζητάει να τα βάλουμε μέσα. Με αυτά τα μικρά γλαστράκια ανέβηκε ένα ακόμα σκαλοπάτι και έγινε υπεύθυνος σε κάτι ακόμα μες το σπίτι!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...