Η ζωή μιας full time μαμάς

Η ζωή μιας full time μαμάς

Το να είναι μια γυναίκα full time μαμά είναι ολίγον παρεξηγημένη υπόθεση. Οι απ' έξω έχουν πότε πότε την εντύπωση ότι αυτή η γυναίκα κάθεται όλη μέρα, χαλαρώνει, δεν έχει αφεντικό στο κεφάλι της και καθόλου άγχος. Δεν είναι ακριβώς έτσι φυσικά, υπάρχουν και τα συν αλλά και τα πλην μιας τέτοιας ζωής.

+ Είσαι πάντα εκεί όταν το παιδί χρειάζεται κάτι ή πετυχαίνει ένα νέο κατόρθωμα, δεν χρειάζεται να το δεις σε φωτογραφία που θα σου στείλουν ενώ είσαι στη δουλειά.

- Είσαι πάντα εκεί. Και όσο κι αν αγαπάς το παιδί σου, θα χρειαστείς να έχεις και δικό σου χρόνο. Αν πρόκειται να γίνεις λοιπόν μια full time μαμά, φρόντισε να μπορεί κάποιος να σε υποκαταστήσει πότε πότε, έτσι… για να έχεις ισορροπίες.

Δεν θα είσαι ποτέ ξανά μόνη. Δεν θα χρειαστεί να σκεφτείς ξανά "και τώρα, τι κάνω που βαριέμαι;" Το παιδί σου θα έχει σίγουρα μια απάντηση έτοιμη.

- Δεν θα είσαι ποτέ ξανά μόνη, και πουθενά. Ούτε στον ύπνο, ούτε ξύπνια. Ούτε στην τουαλέτα. Κυρίως εκεί. Γι’ αυτό προετοιμάσου ψυχολογικά.

Δεν χρειάζεται να αγχωθείς ξανά για deadlines και projects, ή για τα νεύρα του προϊσταμένου, ή για τον καφέ που δεν πρόλαβες να πιεις.

- Δεν χρειάζεται να σκεφτείς τι θα φορέσεις. Και μπορεί να σου λείψει το να ξυπνήσεις και να ντυθείς και να μακιγιαριστείς για να πας κάπου (και όχι, το να πας στο φούρνο δεν πιάνεται).

 
 

Θα είσαι το αφεντικό του σπιτιού σου. Θα είναι όλα ή σχεδόν όλα όπως τα θες εσύ, χωρίς να ψάχνεις πού τα έβαλε κάποιος άλλος. Θα έχεις πιθανότατα την υποχρέωση να φροντίζεις για λογαριασμούς και αναλώσιμα, σούπερ μάρκετ και προσφορές, καθάρισμα, σιδέρωμα, μπουγάδες.

- Αν δεν "το ‘χεις" από τη φύση σου… την έβαψες. Έχεις πολλή δουλειά μπροστά σου, οπότε σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνα την εκπαίδευση. Και ναι, το να ζητήσεις βοήθεια επιτρέπεται.

Θα μπορείς να πάρεις βαθιά ανάσα και να μειώσεις το στρες σου. Το παιδί σου το μεγαλώνεις εσύ, όπως νομίζεις καλύτερα.

- Αν έχεις παραπάνω από ένα παιδί, σύντομα θα καταλάβεις ότι δεν είναι συνέχεια όπως τα παιδάκια της διαφήμισης. Θα τσακωθούν, θα ουρλιάξουν, θα χτυπήσει το ένα το άλλο, θα σου μιλήσουν άσχημα ή θα μιλήσουν άσχημα μεταξύ τους. Προετοιμάσου λοιπόν.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά… μια εικόνα την παίρνεις. Πολλά τα θετικά, άλλα τόσα τα αρνητικά, σημασία έχει τί βαραίνει στη ζυγαριά παραπάνω.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...