Όταν γίνεις μαμά θα καταλάβεις...

Όταν γίνεις μαμά θα καταλάβεις...

Πρόσφατα μία οικογενειακή φίλη με είδε στο δρόμο. Σταματήσαμε είπαμε τα νέα μας στο πόδι μέχρι που κάποια στιγμή με κοίταξε και μου έβαλε τη κουκούλα του μπουφάν μου. "Θα κρυώσεις αγάπη μου, έχει κρύο σήμερα. Συγνώμη γι’ αυτή τη κίνηση μου, αλλά αυτό θα έκανα και στη κόρη μου. Σαν μάνα σου το λέω, πάντα μικρούλια εμείς σας βλέπουμε…".

Εγώ απλά της χαμογέλασα και σκέφτηκα πως είμαι μαμά και τώρα πια μπορώ να τη καταλάβω, όπως αρχίζω να καταλαβαίνω απόλυτα και τη δική μου. Ο γιός μου κοντεύει να κλείσει τα 5, είναι πλέον παιδάκι. Στα δικά μου μάτια είναι βέβαια το "λεχουδάκι" μου και κάθε φορά που τον παρατηρώ και τον καμαρώνω σκέφτομαι αυτό το κοινότυπο πλέον "πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός…".

Νομίζω ή μάλλον είμαι σίγουρη πως πάντα θα το σκέφτομαι αυτό και πως και για εμένα πάντα θα είναι το μωρό μου. Μέχρι και σήμερα πηγαίνω στο δωμάτιο του βράδυ που κοιμάται να δω αν είναι καλά, να τον χαϊδέψω, να τον φιλήσω, να τον σκεπάσω καλά-καλά να μη κρυώνει. Ακόμα τον αγκαλιάζω και τον μυρίζω και ας έχει φύγει αυτή η καταπληκτική μυρωδιά της μωρουδίλας. Πιάνω αμέτρητες φορές τον εαυτό μου να τον χαζεύει ενώ εκείνος παίζει. Μεγάλωσε το παιδί μου. Μέρα με τη μέρα, κάθε λεπτό μεγαλώνει και κάθε μέρα αλλάζει. Γίνεται ολόκληρο παιδί!

 
 

Προσπαθώ να απολαύσω κάθε στιγμή μαζί του, ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα που θα έρθει κάποτε η μέρα που δε θα μου κρατάει το χέρι πια στο δρόμο. Δε θα θέλει να τον χαϊδολογήσω στον καναπέ, δε θα αραδιάζει παιχνίδια στο χαλί, ούτε και να πηγαίνουμε μαζί για καφεδάκι και πορτοκαλάδα. Δεν θα με λέει "μανούλα" αλλά "μάνα" και στη καλύτερη ένα ξερό "μαμά"!

Καμιά φορά αισθάνομαι σα να είναι όνειρο, δε μπορεί να πέρασαν τόσο γρήγορα τα χρόνια. Οι μνήμες μου είναι φρέσκιες ζωντανές! Κάπως έτσι θα αισθάνεται και η δική μου η μαμά, όπως και η δική σου. Είναι αυτή η μαγεία που έχει κάθε μαμά μέσα της!

Απολαύστε τις στιγμές… Ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...