Πρωτο «Πορεία»...

Πρωτο «Πορεία»...

...γιατί πραγματικά η παράσταση "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης" του θεάτρου "Πορεία" πρωτοπορεί και φέτος στο παιδικό θεατρικό γίγνεσθαι. Περιπέτεια, γέλιο και αισιοδοξία συνθέτουν το σκηνικό και θέματα, όπως η αλληλεγγύη, η φιλία, οι διαφορές των δύο φύλων, το θέμα της ιδιοκτησίας και πώς πρέπει να το διαχειριζόμαστε, η ισότητα καθώς και το αίσθημα της ευθύνης, που έχουμε εμείς οι ενήλικες απέναντι στα παιδιά των αφιλόξενων άστεων, είναι λίγα από αυτά, που μάς προσφέρονται προς σκέψη και συζήτηση με τους μικρούς μας φίλους.

Ο ρεαλισμός των σκηνών και των διαλόγων συμπλέκεται αριστοτεχνικά με την αυξημένη φαντασία του παιδικού μυαλού, έτσι όπως αυτή αποδίδεται από τους ήρωες-παιδιά, δημιουργώντας δράση και μεταδίδοντας νοήματα μέσα από τις περιπέτειες των τεσσάρων φίλων. Χορός και τραγούδι συμπληρώνουν τα διαλογικά μέρη και ξεσηκώνουν τους μικρούς θεατές, οι οποίοι ταυτίζονται με τους ήρωες σε τέτοιο βαθμό, που δεν κρατιούνται να μην ανέβουν στο σανίδι.

 
 

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει, επίσης, να γίνει στη μουσική επένδυση της παράστασης, η οποία και αυτή με τη σειρά της έρχεται να υπογραμμίσει τα θέματα, που πραγματεύεται το έργο.

Τέλος, δεν θέλω να μιλήσω για τον τυχερό, που θα συνοδεύσει τα παιδιά στο θέατρο...

Καλή παράσταση, λοιπόν!

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...