Αγάπη βρε παιδιά….

Αγάπη βρε παιδιά….

Όταν ο Βιζυηνός έλειπε στα ξένα, η μάνα του που είχε χρόνια να λάβει νέα του, όπου έβλεπε κάποιον να υποφέρει, έτρεχε και του έδινε τη βοήθειά της. Έλεγε πως κάπου στον κόσμο, αν το παιδί της υποφέρει μακάρι να υπάρχει εκεί αντίστοιχα μία μάνα που να τον συμπονέσει, όπως κάνει και αυτή.

Πόσο βαθιά ανθρώπινο... αυτό που λείπει περισσότερο από ποτέ στις μέρες μας είναι η ανθρωπιά, εκείνη η αίσθηση που φανερώνει πως συμπονούμε τον άλλον, πως νιώθουμε τον πόνο του, πως απλώνουμε το χέρι για να τον βοηθήσουμε. Χριστούγεννα είναι να δίνεις. Χριστούγεννα είναι η αφορμή να θυμηθούμε πως είμαστε άνθρωποι. Χριστούγεννα είναι η αίσθηση πως βγαίνω από τον εαυτό μου, δίνω στον άλλον, χωρίς ανταπόδοση. Χριστούγεννα είναι κατανόηση. Χριστούγεννα είναι αντίληψη.

 
 

Μήπως έφτασε ο καιρός να θυμηθούμε όλα όσα ξεχάσαμε; Παλιά τα ξεχνούσαμε λόγω της ευημερίας μας. Βυθισμένοι στα πλούτη, στην καταναλωτική μας μανία, ναι, τα ξεχνούσαμε. Και δεν βλέπαμε πως υπάρχουν άνθρωποι που πονούν. Τώρα στον αντίποδα τα ξεχνάμε λόγω των δυσκολιών μας. Που να κοιτάξω τώρα, περνώ και εγώ δύσκολα.

Μήπως έφτασε η στιγμή να μιμηθούμε την μάνα του συγγραφέα;

Πάνω από όλα ας ευχηθούμε ανθρωπιά... και αγάπη...

Ανθρωπιά… που θα γίνει πράξη…

Καλά Χριστούγεννα!

 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...