Μια ζεστή χριστουγεννιάτικες ατμόσφαιρα με μικρές και έξυπνες δημιουργίες…

Μια ζεστή χριστουγεννιάτικες ατμόσφαιρα με μικρές και έξυπνες δημιουργίες…

Ήμουν λοιπόν στο σπίτι και σκεφτόμουν κάτι που θα άρεσε στο μικρό μου για τα Χριστούγεννα, πέρα από πλαστικά παιχνίδια και εντυπωσιακά ρούχα για τις γιορτές! Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα όμορφο σκηνικό, καθότι ο μπέμπης μου ούτε έξι μηνών ακόμη, δύσκολα θα μπορέσει να εκτιμήσει κάτι από τα προηγούμενα, ένα μαγικό όμως δωμάτιο, με φωτάκια και λαμπιόνια να κρέμονται, με παιχνιδάκια λούτρινα και ξύλινα, σαν να είναι βγαλμένα από παραμύθι...

Αρχίζουμε λοιπόν ξεθάβοντας τα ξεχασμένα παιδικά μας παιχνίδια, ό,τι λαμπάκια εξακολουθούν να δουλεύουν, κεράκια και χιονάκια, στρόγγυλες μπάλες, ξύλινα στρατιοτάκια και στρωνόμαστε στη δουλειά. Ξεκινάμε απλώνοντας τα στο πάτωμα και προσπαθούμε να τα φανταστούμε, πως θα αναδειχθούν καλύτερα στο χώρο μας. Το ταβάνι ίσως δεν είναι κάτι που συνηθίζουμε να στολίζουμε, άλλα πιστέψτε με, είναι αυτό που θα μας δώσει τη ζεστασιά που ζητάμε. Τα κουρτινόξυλα, το τζάκι, κάποια δοκάρια και οτιδήποτε βρίσκεται ψηλά και μπορεί να μας βοηθήσει να κρεμάσουμε τα στολίδια μας, θα επιστρατευθούν, προκειμένου να έχουμε ένα ομορφο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τη φαντασία σας κι έχετε στο νου σας κάποιες από τις ιδέες που μπορείτε να βρείτε εύκολα στο ίντερνετ. Εγώ έχω αυτές να σας προτείνω που ομολογουμένως με βοήθησαν πολύ.

Εδώ θα δείτε βρείτε μερικούς τρόπους, να φτιάξετε αυτοσχέδιες χριστουγγενιάτικες μπάλες, φαναράκια, στεφανια και στολίδια.

 
[Περισσότερα]
[Περισσότερα]
[Περισσότερα]
 
 
[Περισσότερα]

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα φαναράκια με κεριά!

[Περισσότερα]

Κρεμάστε σε ένα σπάγκο, με ξύλινα μανταλάκια, παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες, με πολλές όμορφες ευχές!

[Περισσότερα]

Φτιάξε τις δικές σου κάλτσες του Άη Βασίλη, χρησιμοποιώντας ύφασμα από τσόχα, από παλιές σου μπλούζες, που δεν φοράς πια, ακόμα και να τις πλεξεις εσύ αν γνωρίζεις.

[Περισσότερα]

Βαλτε σε διάφανα βαζα χριστουγεννιάτικα στολιδια με χιονακια και στολίστε τα στο τραπέζι ή στο παράθυρο. Η ακόμα καλύτερα βαλτε λαμπιόνια μεσα να αναβοσβήνουν.

[Περισσότερα]

Αν έχετε τζάκι ανάψτε το. Αν παλι όχι, βαλτε σε μια μεγάλη πιατέλα ή ενα δίσκο στολισμένο με γκι και γύρω του λογής λογής κεριά με μυρωδιά από κανέλλα και βανίλια για να σας γλυκάνουν την ατμόσφαιρα και να δώσουν αυτό το ζεστό φωτισμό.

Μόλις φτιάξετε λοιπόν αυτό το υπέροχο σκηνικό, μη ξεχάσετε να απαθανατίσετε τη στιγμή, βάζοντας τα παιδιά σας, ντυμένα με σκουφάκια και κόκκινα πουλοβεράκια (αν βρίσκονται σε ηλικία κάτω των πενήντα) να μαζευτούνε στον καναπέ η στο πάτωμα για μια τρυφερή οικογενιακή φωτογραφία!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...