Βόλτα με το καρότσι για 5 λεπτά μόνο!!!

Βόλτα με το καρότσι για 5 λεπτά μόνο!!!

Προσωπική εμπειρία.

Πρωινή βόλτα και πάω να πάρω το καθιερωμένο μου εσπρεσάκι, που ζωή να 'χουνε τα παιδιά, αλλά από όταν γέννησα, το έχω χτίσει το μαγαζάκι! Θέλεις κάτι τα ξενύχτια, θέλεις που το μάτι για να ανοίξει όταν για τους άλλους είναι πρωί ενώ για σένα δεν έχει μπει ακόμα τελεία στο βράδυ σου, ο εγκέφαλος πρέπει να κάνει reset; Λίγη καφεΐνη, μέχρι κι ο παιδίατρος στην επιτρέπει.

Προχωρώντας λοιπόν στα στενάκια της πόλης μου και περνώντας από την τοπική αγορά, (σημειώστε πως δεν είναι κι από τις πιο μικρές τις Αθήνας), ο δήμος, κάνοντας φιλότιμες προσπάθειες, έχει φτιάξει τις ράμπες γύρω από την πλατεία και την κύρια αγορά. Έλα όμως που αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να τις χρησιμοποιεί για να παρκάρει! Η καλύτερη τους ατάκα: "Το άφησα για 5 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ!”! Ναι ρε φίλε, κι εγώ 5 δευτερόλεπτα θα χρειαστώ για να κατέβω το πεζοδρόμιο, χωρίς να προσπαθήσω να περάσω ανάμεσα από κάδους σκουπιδιών, παρκαρισμένα μηχανάκια, δενδρύλια και παρτεράκια... Αφού νιώθω ορισμένες φορές, πως τρέχω σε μαραθώνιο με τ' εμποδίων.

Κάποιοι άλλοι που είναι μέσα στο αυτοκίνητο και ενώ σε βλέπουν που προσπαθείς και δυσκολεύεσαι, δεν κάνουν καμία κίνηση να το πάρουν απ τη ράμπα. Συνεχίζουν ανενόχλητοι να μιλάνε στο τηλέφωνο, να στρίβουν το τσιγάρο τους, να περιμένουν τη γυναίκα τους να ψωνίσει και είναι για 5 λεπτά μόνο... Χα! Τώρα αν είσαι εσύ ο άτυχος και τύχει να περάσεις εκείνα τα 5 λεπτά είναι σαν να σου λέει, πέρνα από άλλου!!!

Προχωρώντας λοιπόν με τη τενοντίτιδα στο χέρι να βαράει κόκκινο, από το βάρος του μπέμπη και τις σακούλες του σούπερ μάρκετ να κρέμονται, με βλέπεις να κινούμαι σαν "γαζέλα", (όπως συνηθίζει να με αποκαλεί ο άντρας μου), να ελίσσομαι ανάμεσα από πεζοδρόμιο και παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε ράμπα και να βγαίνω αλώβητη χωρίς ίχνος ίδρωτα και περήφανη, με ψηλά το κεφάλι, έτοιμη να αντιμετωπίσω την επόμενη πρόκληση!!!

 
 

Ήρθαν στιγμές, που πέρασε από την άκρη του μυαλού μου να βάλω στο καρότσι, αυτά που βλέπεις στις ταινίες, να τοποθετούν στις ρόδες του αυτοκίνητου, για να σαμποτάρουν το διπλανό αυτοκίνητο! Ενσωματωμένες λεπίδες πάνω στις ρόδες του καροτσιού μου!!! Με φωτιές να πετάγονται από πίσω!!! Ουαου!!! Καλά ούτε στις ταινίες του holywoood τέτοια ιδέα!!! Ξέρετε, τάχα μου, περνώντας από δίπλα, άπλα να έξυνα λίγο τη βαφή του αυτοκινήτου. Αλλά ας μη γινόμαστε κακοί, τα καημένα τα αμαξάκια;

Τώρα για τα ΑΜΕΑ ούτε λόγος!

Τέλος, πρέπει να αναλάβουμε δράση! Εμείς οι μαμάδες, πρέπει να φτιάξουμε κίνημα, να ενεργοποιηθούμε βρε αδερφέ! Έχω σκεφτεί, αλλά δεν το έχω πράξει ακόμα, έτσι όπως περνάω να πάρω το εσπρεσάκι μου, να περάσω κι από τον ξάδερφο μου, στο επάγγελμα τυπογράφος, και να τυπώσω κάτι ωραιότατα αυτοκόλλητα, με καλή κόλλα, ξέρετε σαν αυτά τα διαφημιστικά που σου κοτσάρουν σε κάθε συνεργείο αυτοκίνητων.

Το κίνημα μας θα λέγεται "ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ!" και θα κολλάει τα αυτοκόλλητα σε όλα αυτά τα αυτοκίνητα που καλύπτουν επιμελώς τις ράμπες και θα γράφουν: ΠΑΡΚΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ!

Θα ήθελα να δω με τι μούτρα, θα κυκλοφορούσε μετά το αυτοκίνητό του/της.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...