Άνθρωποι μονάχοι…

Άνθρωποι μονάχοι…

Σκεφτείτε, ένα Σαββατοκύριακο πηγαίνετε κάπου, αφήνετε τα παιδιά στους γονείς σας και νιώθετε πως σας λείπουν. Δυο ώρες μένουν με μία κυρία στο σπίτι, για να πάτε σε μία δουλειά και το μυαλό σας είναι εκεί. Φανταστείτε, κάτι να σας εμπόδιζε να επιστρέψετε σπίτι. Πως θα νιώθατε; Τουλάχιστον φρικτά, η αγωνία θα ήταν στο ζενίθ, η απόγνωση θα είχε λάβει θέση στην καρδιά σας. Πως θα ένιωθαν τα παιδιά; Μόνα, χωρίς αγκαλιά. 

Συχνά, πιστεύουμε ότι σε μένα αποκλείεται να μου συμβεί. Και όμως, εκεί έξω υπάρχουν πολλά παιδιά μόνα, που πρέπει να αντιμετωπίσουν τη ζωή χωρίς στηρίγματα, χωρίς συναίσθημα, χωρίς αύριο. Δυστυχώς αυτά τα παιδιά τα θυμόμαστε στις γιορτές, ίσως να κάνουμε μία μικρή δωρεά, ίσως και τίποτα.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως νιώθουν. Εξάλλου οι άνθρωποι σπάνια καταλαβαίνουν τους άλλους αν δεν έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο. Τα παιδιά που δεν έχουν γονείς για τον άλφα ή βήτα λόγο είναι παιδιά που έχουν να παλέψουν μόνα τους με τη ζωή. Άλλα τα καταφέρνουν, το κενό στην ψυχή τους όμως είναι μεγάλο και δεν φεύγει ποτέ. Κάποια άλλα δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά, δεν έχουν τη συναισθηματική νοημοσύνη να παλέψουν με τα θηρία της ζωής.

 
 

Εκεί έξω ναι, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι μονάχοι… όχι επειδή τα Χριστούγεννα θα τα περάσουν σε κάποιο ίδρυμα ή στο δρόμο ή με κάποια γιαγιά… Είναι άνθρωποι μονάχοι γιατί δεν έχουν το φιλί, την αγκαλιά, την προστασία, την ασφάλεια… και σας το διαβεβαιώνω, μεγαλύτερη πληγή από την ανασφάλεια και την έλλειψη μίας αγκαλιάς δεν υπάρχει.

Αυτά τα παιδιά δεν θέλουν τα χρήματά σας, θέλουν την αγάπη σας…

 Η ζωή κρύβει πόνους και καημούς για όλους. O πόνος αντιμετωπίζεται μόνο με την αλληλεγγύη. Για να μην υπάρχουν πια… άνθρωποι μονάχοι!

 

Άνθρωποι μονάχοι σαν ξερόκλαδα σπασμένα

σαν ξωκλήσια ερημωμένα, ξεχασμένα

άνθρωποι μονάχοι σαν ξερόκλαδα σπασμένα

σαν ξωκλήσια ερημωμένα, σαν εσένα, σαν εμένα..

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...