Ψάχνεις το χαμόγελο;

Ψάχνεις το χαμόγελο;

Παρατηρώντας κανείς προσεκτικά τα παιδιά αποκλείεται να μη μπορέσει να αντλήσει από εκείνα την ευτυχία και την χαρά, ό,τι και να του συμβαίνει στη ζωή του. Τα παιδιά με τη συμπεριφορά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο, αποτελούν πρότυπα μίμησης για εμάς τους μεγάλους, που πνιγόμαστε μέσα στην καθημερινότητα και τις δυσκολίες.

Τα παιδιά εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, δεν έχουν δεύτερες σκέψεις, ζουν το τώρα έντονα και με κάθε τρόπο. Χαίρονται και με τα πιο απλά πράγματα, χαμογελούν στη ζωή! Τα κάνουν όλα με την καρδιά τους, το γέλιο τους είναι έντονο, το παιχνίδι τους ζωντανό, η χαρά τους και η λύπη τους αυθόρμητη, γνήσια, εκδηλωτική. Τραγουδούν δυνατά και χορεύουν, δεν έχουν συγκεκριμένη στιγμή, έτσι νιώθουν έτσι κάνουν. Αποκτούν φίλους, χωρίς διακρίσεις, μιμούνται τον κόσμο των μεγάλων, με τον πιο αγνό και αμόλυντο τρόπο.

 
 

Κοίτα το παιδί σου, την χαρά που κάνει μόλις μπαίνεις σπίτι μετά τη δουλειά, τον τρόπο που απολαμβάνει το κάθετι, όσο μικρό και αν είναι, ρίξε ένα χαμόγελο και πες, αυτό είναι ζωή…η γνησιότητα των συναισθημάτων!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...