Εκτιμώντας την αξία του δώρου...

Εκτιμώντας την αξία του δώρου...

Τα Χριστούγεννα έρχονται και έχουμε μπει για τα καλά στο χορό της ατμόσφαιρας και του τι θα μας φέρει ο ‘Αϊ Βασίλης. Τα παιδιά αρχίζουν και ζητάνε ότι βλέπουν στην τηλεόραση και ότι ακούν από τους φίλους τους. Και εκεί αρχίζει ο κρύος ιδρώτας για εμάς. Βλέπουμε τις τιμές από τα παιχνίδια βλέπουμε και το πορτοφόλι μας και κάπου τα φασούλια δεν βγαίνουν. Γιατί δεν είναι μόνο το δώρο που θα πάρουμε στο δικό μας παιδί αλλά και για όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε, βαφτιστήρια, ονομαστικές γιορτές.

Η μαγεία όμως των γιορτών δεν έχει να κάνει με το αν ένα δώρο είναι ακριβό ή φτηνό. Έχει να κάνει με την χειρονομία του άλλου προς εμάς κάτι που μάλλον έχει ξεχαστεί τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα μας χαροποιεί και εμάς όταν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των παιδιών αλλά μην ξεχνάμε πως τα παιδιά από την φύση τους ζητάνε και απαιτούν. Οπότε πρέπει να υπάρχει κάποιος συμβιβασμός.

Μπορούμε να βρούμε πολύ αξιόλογα παιχνίδια και γενικά δώρα χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι μας.

Προτάσεις για δώρα

Το Βιβλίο Των Γιατί
Το Βιβλίο Των Γιατί (13,50 €) [Περισσότερα]
Απίθανοι Ήχοι
Απίθανοι Ήχοι (9,99 €) [Περισσότερα]
Playmobil ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ
Playmobil ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ (6,98 €) [Περισσότερα]
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 3 ΣΕ 1 ΧΡΩΜΑΤΑ & ΑΡΙΘΜΟΙ
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 3 ΣΕ 1 ΧΡΩΜΑΤΑ & ΑΡΙΘΜΟΙ (4,98 €) [Περισσότερα]
ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ (9,98 €) [Περισσότερα]

Σε εκείνο όμως που πρέπει να εστιάσουμε είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά την αξία που έχει το δώρο που μας κάνει κάποιος. Κάποιος μας σκέφτηκε και έκανε τον κόπο να ψάξει και να πάει να αγοράσει το συγκεκριμένο δώρο. Και το έκανε αυτό για εμάς για να μας ευχαριστήσει. Δεν χρειάζεται να είναι επώνυμη μάρκα ή κάτι ακριβό για να είναι καλό ένα δώρο.

Είναι δώρο είναι μια χειρονομία αγάπης, ενδιαφέροντος όπως θέλετε πείτε το. Αλλά έχει αξία. Και η αξία του δεν έχει να κάνει με την χρηματική αλλά με την συναισθηματική. Γιατί η μαγεία των Χριστουγέννων δεν μετριέται με λεφτά αλλά με αγάπη.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...