5 Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης με παλέτες για το παιδικό δωμάτιο

5 Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης με παλέτες για το παιδικό δωμάτιο

Είναι γνωστό ότι και το ποιο όμορφα διακοσμημένο παιδικό δωμάτιο μπορεί εύκολα να μετατρέπει σε…χάος, μέσα σε λίγα λεπτά, αρκεί να εισβάλουν μέσα σε αυτό τα βλαστάρια μας και οι φίλοι τους...

 

Σήμερα σας προτείνω 5 εύκολες ιδέες για να δημιουργήσετε οικονομικά μικρές γωνιές αποθήκευσης στο παιδικό δωμάτιο, βοηθώντας τα παιδιά να το κρατούν πιο εύκολα οργανωμένο, που είμαι σίγουρη ότι θα σας γλυτώσουν από πολλούς πονοκέφαλους

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: Καθαρίστε τις παλέτες και αφαιρέστε τυχόν ακίδες ξύλου τρίβοντας τις με γυαλόχαρτο. Κατόπιν αφαιρέστε την σκόνη με την βοήθεια ενός στεγνού πινέλου, και βάψτε τις στο χρώμα που επιθυμείτε ακλουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία κάθε μπογιάς. (Οι συγκεκριμένες κατασκευές ενδείκνυται για λίγο μεγαλύτερα παιδιά για ευνόητους λόγους)

1. ΠΑΠΟΥΤΣΟΘΗΚΗ: Στερεώστε μια παλέτα στον τοίχο κατά προτίμηση δίπλα στην πόρτα του υπνοδωματίου έτσι ώστε τα παιδιά να αποθηκεύουν τα παπούτσια τους μόλις μπαίνουν στο δωμάτιο.

 

2. ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ: Bάψτε με χαρούμενα και έντονα χρώματα μια παλέτα και βιδώστε πάνω της γαντζάκια μετατρέποντας την σε εύχρηστη κρεμάστρα.

 

3. ΡΑΦΙΕΡΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ: Τοποθετήστε μια παλέτα βαμένη σε χρώματα που ταιριάζουν στο παιδικό δωμάτιο σαν κεφαλάρι, στο οποιο τα παιδιά μπορουν να αποθηκεύουν cd, dvd, βιβλία ή ακόμα και τα κουκλάκια τους.

 

4. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Ανεξάρτητα αν επιλέξετε την μικρή ή την μεγαλύτερη εκδοχή της βιβλιοθήκης από παλέτες το σίγουρο είναι ότι είναι ένας πολύ όμορφος και πρωτότυπος τρόπος για να αποθηκεύουν τα παιδιά τα βιβλία και τα παραμύθια τους.

5. MULTI-FURNITURE: Μια πολύ δημιουργική ιδέα! Στερεώνοντας με βίδες δύο παλέτες -η μία πάνω στην άλλη, δημιουργείτε ένα έπιπλο 3 σε ένα… Στις εσοχές τα παιδιά μπορούν να αποθηκεύουν βιβλία, cd, παιχνίδια κτλ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τραπέζι παιχνιδιού. Αν προσθέσετε και ένα μονό πάπλωμα, διπλωμένο, μετατρέπετε σε μια πολύ όμορφη παιδική πολυθρόνα!

 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...