Παιδιά ενός κατώτερου θεού

Παιδιά ενός κατώτερου θεού

Η πιο κρίσιμη περίοδος στη ζωή του ανθρώπου είναι αναμφισβήτητα η παιδική ηλικία, όχι μόνο γιατί ο άνθρωπος σε αυτή τη φάση της ζωής του διαμορφώνει βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του αλλά και γιατί τα παιδιά δε μπορούν να στηριχτούν στον εαυτό τους, έχουν ανάγκη την αρωγή και τη στήριξη, την φροντίδα και την αγάπη όλων μας.

Κοιτώντας όμως γύρω μας παρατηρούμε πως ολοένα και περισσότερο καταπατώνται τα δικαιώματα των παιδιών, δικαιώματα που συχνά μένουν στη θεωρία, καθώς εκτός από τα παιδιά σε ηπείρους όπως εκείνη της Αφρικής, που πεθαίνουν από έλλειψη τροφής, πόσιμου νερού και φαρμάκων, υπάρχουν και εκείνα που ζουν σε αναπτυγμένες χώρες, που τόσο το κράτος όσο και η κοινωνία όμως τους γυρίζει το κεφάλι με τον πιο περιφρονητικό τρόπο.

 
 

Είναι εκείνα τα παιδιά των φαναριών, τα παιδιά-εργάτες στην Κίνα και σε άλλες χώρες, αιχμάλωτα σε εργοστάσια και εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους. Δεν είναι μόνο τα παιδιά που ζουν κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες ή είναι επαίτες ή ζουν σε χώρες που οι συνθήκες είναι άγριες, παιδιά ενός κατώτερου θεού. Τα παιδιά που δεν έχουν τη ζωή και τις ευκαιρίες που χρειάζονται είναι πολύ περισσότερα. Είναι εκείνα τα παιδιά που κακοποιούνται από τους γονείς τους, που μένουν απροστάτευτα μετά από διαζύγια, που έχουν χαμηλή ποιότητα εκπαίδευσης, που είναι εξαρτημένα από ουσίες, τα παιδιά που ζουν σε οικογένειες που αδιαφορούν για κείνα ή τα πνίγουν με την υπέρ-προστατευτικότητα τους.

Σε αδρές γραμμές, αξίζει κάποια στιγμή να θυμηθούμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, να μη δακρύζουμε κάθε φορά που βλέπουμε μία φωτογραφία ενός εξαθλιωμένου παιδιού αλλά να συμβάλλουμε εθελοντικά και ουσιαστικά, όπως και όπου μπορούμε. Να κάνουμε το παν να ακουστεί η φωνή των παιδιών. Η φωνή των δικών μας παιδιών.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...