Διάβασέ μου

Διάβασέ μου

Πόσους τρόπους μπορεί να σκεφτεί κανείς για να πιάσει ένα αστέρι; Πόσες φορές ατενίσατε με τον γιο ή την κόρη σας τον ουρανό, το φεγγάρι και τα αστέρια; Πόση μαγεία άσκησε σε εσάς ή το παιδί σας αυτό το θέαμα; Αν αυτά τα ερωτήματα σάς αγγίζουν και σάς κάνουν να ονειροπολείτε, τότε δεν έχετε παρά να μοιραστείτε λίγες ακόμη στιγμές ονείρου με το παιδί σας, διαβάζοντας το όμορφο ανάγνωσμα «Πώς να πιάσεις ένα αστέρι» του Oliver Jeffers.

Πως να πιάσεις ένα αστέρι, Oliver Jeffers, εκδόσεις Ίκαρος
Πως να πιάσεις ένα αστέρι, Oliver Jeffers, εκδόσεις Ίκαρος (11,61 €) [Περισσότερα]
 
 
 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται εύστοχα, συγχρόνως όμως και απλά, όχι μόνο την έλλογη σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά με τα στοιχεία της φύσης αλλά και τη φαντασιακή ικανότητα που αυτά διαθέτουν και την οποία προσαρμόζουν στην καθημερινότητά τους. Και αν για εμάς τους γονείς είναι δύσκολο να δούμε αυτήν τη φανταστική πραγματικότητα, τουλάχιστον ας τους την προσφέρουμε μέσα από ένα βιβλίο.

Και δεν είναι μόνο το φανταστικό/ονειρικό στοιχείο, που θα ενισχύσουμε, αλλά θα τους προσφέρουμε και το αισιόδοξο μήνυμα, που τόσο χρειαζόμαστε μικροί και μεγάλοι, ότι τελικά κάποιες από τις επιθυμίες μας κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν.

Καλή ανάγνωση....

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...