Σεπτέμβριος ο μήνας των αγορών

Σεπτέμβριος ο μήνας των αγορών

Το καλοκαίρι τελείωσε και οι ζέστες άρχισαν να δίνουν τη θέση τους στις πρώτες μπόρες, φθινοπωρινές ίσως; Όπως και να έχει, μήνας Σεπτέμβριος, ο μήνας των σχολείων και πάσης φύσεως σχολικών αρχών. Για τους γονείς που στέλνουν παιδιά στο σχολείο ή σε σταθμούς ο Σεπτέμβριος είναι η αρχή του έτους.

Μετά από ένα δυνατό crash test νεύρων που περάσαμε όσοι κάναμε τα χαρτιά μας για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ – μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα δέναμε τα νεύρα μας κοτσιδάκια – ήρθε η ώρα των αγορών. Δυστυχώς ο φόβος και ο τρόμος των γονιών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Γυρνάς από τις διακοπές και σε περιμένουν στην πόρτα οι λογαριασμοί ΔΕΗ, νερό, εφορία τράπεζες κλπ κλπ . Πρώτη ψυχρολουσία, έτσι για το καλωσόρισμα και επιστροφή στην πραγματικότητα μετά τις διακοπές. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Και να καταριέσαι πολλές φορές που κατέφερες και συναντήθηκες με την θάλασσα έστω και αυθημερόν ή ήσουν από τους τυχερούς που έκανες λίγες μέρες διακοπές. Σου βγαίνει ξινό.

Και μετά σου έρχεται ο λογαριασμός για το σχολείο. Τσάντες, μολύβια, τετράδια, βιβλία σούξου μούξου μανταλάκια. Να και ένα σπορτεξάκι, να και μια μπλουζίτσα, ένα παντελονάκι γιατί το καμάρι μας μεγάλωσε και δεν του χωράει τίποτα – μα τι σε τάιζα παιδί μου αναρωτιέσαι εσύ – τίναξες την μπάνκα στον αέρα. Ψυχρολουσία για εσένα, τρελή χαρά για τα παιδιά που θα έχουν καινούρια πράγματα.

- Θέλω και εκείνο θέλω και το άλλο, πρέπει να πάρουμε και από αυτό και πάει λέγοντας.

 
 

Και το βλέπεις ότι το εγκεφαλικό πλησιάζει και το πορτοφόλι έχει ήδη αδειάσει πριν καν ξεκινήσετε. Η μόνη λύση εκτός από το να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο και να σκάμε με φόβο να πάθουμε κανένα εγκεφαλικό είναι η έρευνα αγοράς. Σίγουρα κάποια πράγματα μπορούμε να μην τα αγοράσουμε οπότε το κοστολόγιο κάπως κατεβαίνει. Κάτι η περσινή η τσάντα, να μια φόρμα που μας έδωσε η θεία και πάει λέγοντας.

Για όλα τα υπόλοιπα όμως μπορούμε να το ψάξουμε καλά. Το internet είναι πολύ καλός σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια. Οπότε γονείς ανασκουμπωθείτε, σηκώστε τα μανίκια και ξεκινήστε το ψάξιμο και τις διασταυρώσεις τιμών. Όχι και για τίποτα άλλο για να μην μας περνάνε και για κορόιδα.

Σεπτέμβριος είναι και θα περάσει!

Καλή αρχή σε όλους μας.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...