Γραφείο για δύο

Γραφείο για δύο

Τα σχολεία άνοιξαν, και μαζί με αυτά αρχίζει η σταδιακό τέλος στην ανεμελία του καλοκαιριού. Για να γίνει η επιστροφή στην πραγματικότητα όσο πιο ανώδυνη γίνεται και με λιγότερες γκρίνιες, αρχίστε όσο πιο σύντομα μπορείτε να διαμορφώνεται το δωμάτιο των παιδιών προσαρμόζοντας το στην νέα σχολική χρονιά.

Μια και είναι σύνηθες δύο αδέλφια να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο σήμερα θα σας προτείνω λύσεις για να δημιουργήσετε ένα "διπλό γραφείο" στο υπνοδωμάτιο των παιδιών, που θα οριοθετεί τον προσωπικό τους χώρο και θα σας γλυτώσει από αρκετές "μάχες"…

Για μεγάλα υπνοδωμάτια:

 
 

Αν διαθέτετε μεγάλα υπνοδωμάτια μπορείτε να τοποθετήσετε τα γραφεία ακριβώς δίπλα στο κάθε παιδικό κρεβάτι αφήνοντας ένα διάδρομο στο κέντρο του δωματίου (πρώτη εικόνα).

Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο γραφείο σε κεντρικό σημείο του δωματίου έτσι ώστε κάθε παιδί να έχει την δικιά του πλευρά (δεύτερη εικόνα).

Για μικρά υπνοδωμάτια:

 

 
 
 

Εικόνα πρώτη: Εκμεταλευτείτε μια εσοχή 

και τοποθετήστε εκεί γραφεία ανάλογης διάστασης εξοικονομώντας χώρο.

Εικόνα δεύτερη: Κάτω απο ένα παραθυρο

Ο τοίχος που πλαισιώνει ένα παράθυρο συχνά μένει ανεκμετάλλευτος λόγω του χώρου που απαιτείται για να ανοιγει. Τοποθετήστε γραφεία λίγο χαμηλότερα από το παράθυρο, και ραφιέρες για αποθήκευση βιβλίων, αριστερά και δεξιά από αυτό.

Εικόνα τρίτη: Mini size

Aπλά αγοράστε δύο όμοια γραφεία σε μικρότερη διάσταση μια και αν επιλέξετε ανοιχτό χρώμα σε συνδυασμό με την ομοιομορφία τους θα δώσετε την αίσθηση του οργανωμένου χώρου.

Ειδικές κατασκευές:

 
 
 
 
 
 

Συχνά οι τυποποιημένες λύσεις δεν ταιριάζουν σε ένα ήδη διαμορφωμένο δωμάτιο. Επιλέξτε να διαθέσετε λίγα παραπάνω χρήματα που όμως θα διαμορφώσουν σωστά τον χώρο που θα κινούνται τα παιδιά σας για την επόμενη 6ετία τουλάχιστον.

Παράλληλα αφού η κατασκευή γίνεται αποκλειστικά στις διαστάσεις που σας εξυπηρετούν, είναι εύκολο να την συνδυάσετε με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...