Και να ήμουν πάλι παιδί…

Και να ήμουν πάλι παιδί…

Τότε που τα καλοκαίρια διαρκούσαν πράγματι τρεις μήνες και οι διακοπές ήταν ατελείωτες… που πήγαινα στο σπίτι της γιαγιάς για ένα μήνα και παίζαμε όλη μέρα έξω, στην φύση, παιχνίδια που είχαν σχέση με την αληθινή κοινωνικοποίηση ενός παιδιού. Τότε, που με φώναζε για να πιω πορτοκαλάδα και κρυβόμουν. Που έσταζε πάντα το καρπούζι στη μπλούζα μου και ανέβαινα πάνω στα δέντρα σαν μαϊμουδάκι, όπως έλεγε, για να πιάσω φρούτα και να κρυφτώ. Τότε που οι φίλοι ήταν πολλοί και το παιχνίδι το κυνηγητό και το κρυφτό, τα κουζινικά και η BIBIBO.

 
 

Τότε, που τα βράδια πιάναμε και κρύβαμε στα χέρια μας πυγολαμπίδες και κάναμε διαγωνισμό ποιος θα πιάσει τις περισσότερες. Εκείνες τις εποχές που ο ήλιος δεν ήταν επικίνδυνος, που παίζαμε στη θάλασσα ανέμελα και τρώγαμε παγωτό μπανάνα με σοκολάτα. Που κάναμε ποδηλατάδες και γελούσαμε ανέμελα.

Αχ, να ήμασταν πάλι παιδιά, τότε που ο νεανικός ιδεαλισμός κυριαρχούσε, που όλοι θέλαμε να γίνουμε γιατροί και να βοηθάμε τα παιδιά της Αφρικής. Που αλληλογραφούσαμε και ανταλλάσαμε χαρτάκια αλληλογραφίας. Που κολλούσαμε πόστερς στον τοίχο που τα κόβαμε από την Μανίνα και την Κατερίνα. Τότε που ο εγωισμός δεν περίσσευε. Που ήμασταν στο εμείς και όχι στο εγώ…

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...