Μην μασάς!

Μην μασάς!

Στην Ελλάδα είτε μας αρέσει είτε όχι υπάρχουν κάποια ταμπού. Θυμάμαι, πως όταν είχε βγει η ηθοποιός Μαρία Σολωμού και είχε πει πως η εγκυμοσύνη ως περίοδος ήταν δύσκολη όπως και ο πρώτος καιρός με το μωρό και δεν είναι όλα τόσο ονειρικά όπως περιγράφονται στα περιοδικά, έπεσαν όλοι κατά πάνω της. Και εν μέρει είχε δίκιο.

Η εγκυμοσύνη είναι το πιο ευτυχές γεγονός, στη ζωή μίας γυναίκας. Όμως, όσο δύσκολα και αν περνάει, δεν έχει "δικαίωμα" να γκρινιάξει, είναι ταμπού. Όμως, μιλώντας προσωπικά, θα πω το εξής. Μετά τη γέννα δεν είχα και βοήθεια, είδα έναν εαυτό 25 κιλά συν, γεμάτο πυώδη σπυράκια λόγω ορμονών, κοιμόμουν 2 ώρες την ημέρα, δεν είχα χρόνο ούτε για μπάνιο και γεμάτη άγχη και αγωνία, για να τα καταφέρω, όσο το δυνατόν καλύτερα. Συν δουλειά. Εκεί θα ήθελα κάποιον να μου πει, μη μασάς, σε λίγο καιρό, θα είναι όλα οκ. Και αλήθεια εσύ που με διαβάζεις και που έχεις γεννήσει πρόσφατα, τα βρίσκεις λίγο δύσκολα, μην μασάς. Όλα στρώνουν και μπαίνουν σε ορθή πορεία.

Και το παιδάκι μεγαλώνει και μπάνιο θα προλαβαίνεις να κάνεις, και θα χάσεις τα κιλά μετά από ένα εξάμηνο, αρκεί να μην το παρατήσεις, και ας μην έχεις βοήθεια, όλα θα πάνε πρίμα.

Μετά από 6 μήνες έχω χάσει 15 κιλά, έχουν φύγει τα σπυράκια, το παιδάκι μου έχει μπει σε πρόγραμμα και μπορώ να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη, χωρίς να νιώθω παραμορφωμένη. Θα κάνω το παν να είμαι καλή μητέρα αλλά αυτό δεν ακυρώνει, το ξαναγράφω το ρόλο μου ως γυναίκα. Μην μασάς, και σας παρακαλώ, εσείς που έχετε τις μαμάδες σας και σας βοηθούν, πείτε τους ένα μεγάλο, τεράστιο ευχαριστώ, γιατί είχατε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε λιγότερες φοβίες και λιγότερα άγχη.

Μην μασάς σου λέω, θα είσαι και καλύτερα από πριν, γιατί πια… θα έχεις και το παιδάκι σου να σου ομορφαίνει την ψυχή.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...