Τι εγινε ξαφνικά;

Τι εγινε ξαφνικά;

Αναρωτιέμαι για ποσό ακόμα τα παιδιά μας θα μας εκπλήσσουν. Μάλλον για πολλά χρόνια ακόμα. Αυτές τις μέρες η μικρή μου κόρη αποφάσισε ξαφνικά στο τέλος της χρονιάς, ότι δεν της αρέσει το σχολείο και ότι το βαρέθηκε. Δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ αυτό. Δεν μου είχε ξανά συμβεί. Δεν πήγε καθόλου παιδικό σταθμό και πήγε κατευθείαν στο προνήπιο.

Όλα καλά πηγαίνανε μέχρι τώρα. Από την πρώτη μέρα προσαρμόστηκε μια χαρά. Ούτε κλάματα, ούτε γκρίνια, ούτε τίποτα. Ίσα ίσα που της άρεσε και μάλιστα πάρα

Τι έγινε ξαφνικά, δε μπόρεσα να καταλάβω. Ρώτησα τη δασκάλα της, που με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει συμβεί κάτι στο σχολείο. Μου είπε ότι κάποια παιδάκια το παθαίνουν αυτό προς το τέλος της χρονιάς, πιθανότατα επειδή έχουν κουραστεί. Ακόμα μπορεί να είχανε αρρωστήσει και να κάθισαν πολύ καιρό στο σπίτι ή μετά από τις διακοπές του Πάσχα ή των Χριστουγέννων δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω.

Φυσικά και κάναμε πάρα πολλές συζητήσεις για να μάθω τι έχει και συμπέρασμα δεν έβρισκα παρά μόνο άρνηση, άρνηση και κλάματα. Να μη πω και τις δικαιολογίες που άκουσα. Όπως ότι πονάει η κοιλιά της, ότι νυστάζει, ότι είναι κουρασμένη και διάφορα άλλα που μπορεί ένα πεντάχρονο να σκεφτεί. Πραγματικά που τα βρίσκουν και τα λένε;

Αυτό που έκανα είναι να της κάνω το χατίρι τρεις φορές και να μη πάει σχολείο. Ίσως να ήτανε λάθος, δε ξέρω. Τη πρώτη μέρα της μίλαγα συνέχεια για να καταλάβω τι έγινε, το ίδιο και την δεύτερη. Την τρίτη όμως της είπα πως αύριο θα πάει στο σχολείο ακόμα και με κλάματα. Πήγε όντως με κλάματα και εγώ έφυγα με μισή καρδιά. Είχα το κινητό συνέχεια στα χέρια μου, ούτε καν στη τσάντα μου!

Όταν πήγα να την πάρω ήτανε πολύ χαρούμενη, πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι έγινε , αλλά από αυτή τη μέρα που πήγε με κλάματα , δεν είχαμε κανένα πρόβλημα τις επόμενες μέρες. Ήτανε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Δεν ξέρω τι έπαθε αλλά πέρασε. Θα περιμένω και άλλα τέτοια ξεσπάσματα στο μέλλον το ξέρω ,αλλά ήταν το πρώτο και με αναστάτωσε. Πιστεύω πάντως ότι ξέρει πολύ καλά ότι η μαμά και ο μπαμπάς είναι και θα είναι πάντα δίπλα της σε ότι χρειαστεί και ότι μπορεί να μας έχει εμπιστοσύνη.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...