Οι χαρές της μητρότητας

Οι χαρές της μητρότητας

Και έγινες μανούλα! Τι χαρά, τι ευτυχία! Επιτέλους θα γευτείς τις χαρές της μητρότητας αυτό το ιδιαίτερο που κανένας δεν μπορεί να το περιγράψει με λόγια, το μεγαλείο της. Είναι σαν να περίμενες πολύ ένα δώρο και επιτέλους σου το έφεραν. Σε πανέμορφη συσκευασία και κάθεσαι και κοιτάς το κουτί και δεν θέλεις να το ανοίξεις γιατί έτσι που το βλέπεις είναι πανέμορφο.

Έρχεται η ώρα όμως και το παίρνεις απόφαση και ανοίγεις το κουτί. Αλλά μια μυρωδιά άσχημη σε κατακλύζει. Ωχ το παιδί πάλι κακά έκανε και θέλει άλλαγμα.

-Μα τι το ταΐζω, αναρωτιέσαι. Τώρα βρήκε που ανοίγω το δώρο μου;

Άλλαγμα στα γρήγορα και συνεχίζουμε με το δώρο. Το κλάμα του παιδιού όμως δεν σε αφήνει. Ήρθε η ώρα για να φάει. Φυσάς ξεφυσάς και αν θηλάζεις νιώθεις σαν αγελάδα. Ποια χαρά του θηλασμού και μπούρδες όταν είσαι με το βυζί απέξω κάθε λίγο και λιγάκι. Επιτέλους μετά από λίγο αποκοιμιέται στο στήθος γιατί κοιμάται μόνο με το στήθος - όταν αποφασίζει να το κάνει - και το αφήνεις για λίγο για να συνεχίσεις με το δώρο.

 
 

Χτυπάει όμως το τηλέφωνο και πάλι σε διακόπτουν. Είναι η κολλητή σου και σε ρωτάει αν θέλεις να πας για έναν καφέ. Πόσο το λαχταράς αλλά που να αφήσεις το παιδί; Άκυρος ο καφές λοιπόν.

Με μισή καρδιά κλείνεις το τηλέφωνο αλλά δεν πειράζει έχεις το δώρο σου. Και επιτέλους καταφέρνεις και το ανοίγεις χωρίς να σε ενοχλήσει κανένας. Και ανακαλύπτεις εκεί κάτι ρούχα σου παλιά που τα λάτρευες, τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που έλεγες , αλλά ω του θαύματος δεν σου μπαίνει τίποτα γιατί απλά πριν από λίγο καιρό έγινες μανούλα και το σώμα σου είναι ακόμα σε φάση προσαρμογής. Και κοιτάς το ημερολόγιο και αναρωτιέσαι πότε θα επανέλθει πάλι το σώμα σου έχουν περάσει κιόλας κάποιοι μήνες που έχεις γεννήσει. Προσπαθείς να κάνεις δίαιτα αλλά κάτι η κούραση από την αϋπνία και από την φροντίδα του μωρού δεν σου αφήνουν πολλά περιθώρια να ασχοληθείς με τον εαυτό σου.

Αλλά ξαφνικά θυμάσαι ότι πρέπει να πάρεις τηλέφωνο την παιδίατρο για το ραντεβού για το εμβόλιο και να την ρωτήσεις και για εκείνα τα σπυράκια που έβγαλε εχθές.

Να πάμε γύρω στις έξι που θα έχει ξυπνήσει και θα έχω προλάβει να ταΐσω το παιδί σκέφτεσαι .Αλλά η παιδίατρος έχει άλλη "άποψη" και δεν μπορεί εκείνη την ώρα. Και σε πιάνει κρύος ιδρώτας αν θα καταφέρεις να πας χωρίς να αρχίσει να γκρινιάζει, να πεινάει και να κάνει κακά το μικρό σου.

Αχ και η ώρα περνάει και δεν έχεις προλάβει ακόμα να δεις όλα τα πράγματα που είναι μέσα στο κουτί. Αλλά πρέπει να κοιμηθείς λίγο να ξεκουραστείς γιατί θα ξυπνήσει πάλι το μικρό και πόσες φορές ακόμα μέσα στην νύχτα. Εσύ θα κουτουλάς από την νύστα αλλά σε περιμένει και ένα γεμάτο ωράριο στην δουλειά με καθαρό μυαλό που πρέπει να έχεις. Που να το βρεις όμως!

Αχ αυτό το αγγελούδι σου έχει φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή σου. Αλλά είναι όλο σου το είναι. Μια αίσθηση πληρότητας, χαράς, αγάπης, δεν μπορείς να το περιγράψεις ακριβώς.

Το δώρο σου μπορεί να περιμένει. Προέχουν άλλα πράγματα τώρα που είσαι μανούλα. Αλλά μήπως το άνοιγμα του δώρου είναι αυτό που σου δείχνει τις χαρές της μητρότητας;

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...