16 πράγματα που μπορεί να συμβούν όταν βγαίνεις για φαγητό έξω με το παιδί.

16 πράγματα που μπορεί να συμβούν όταν βγαίνεις για φαγητό έξω με το παιδί.

1. Θα του πέσει το πιρούνι στο πάτωμα. Αναπόφευκτο.

2. Θα κάνει φύλλο και φτερό το πλαστικό τραπεζομάντηλο. Αν δεν υπάρχει, καλό είναι να υπάρχει ένα καβάτζα στην τσάντα. Αστειεύομαι. Δυο.

3. Θα βαρεθεί/θα νυστάξει/θα κοιμηθεί επάνω σου/θα ενώσει τις καρέκλες για να κοιμηθεί επάνω τους. Αρκεί όταν μεγαλώσει να το θυμάται. Η ζωή θα τα φέρει και πάλι μπροστά του.

4. Θα βουτήξει το μανίκι μέσα στο φαγητό (και μετά θα το ακουμπήσει επάνω σου).

5. Θα αρχίσει να γλιστράει το σώμα προς τα κάτω σιγά σιγά και το κεφάλι να κοιτάει το ταβάνι, μέχρι τη στιγμή που τα γόνατα θα ακουμπήσουν το πάτωμα (ή θα βρεθεί ξαπλωμένο κάτω απο το τραπέζι. και δεν θα σηκώνεται).

6. Θα θέλει να τρέξει γύρω απο το τραπέζι. Το δικό σας. Και των υπολοίπων. Θα του πείτε να μην το κάνει. Εκείνο πάντως θα θέλει. Θα το κάνει όταν δεν κοιτάτε.

7. Θα ζητήσει να πάει στην τουαλέτα (ξέρω όλες τις τουαλέτες μαγαζιών που ούτε φανταζόμουν οτι διαθέτουν μια)

8. Θα ζητήσει και δεύτερη. Γιατί το κρεμοσάπουνο μύριζε τριαντάφυλλο και γιατί είναι αυτό το ωραίο μηχάνημα που φυσάει ζεστό αέρα και λειτουργεί απο μόνο του. Μαγεία! Πρέπει να το ξαναδοκιμάσει για να είναι σίγουρο πως λειτουργεί.

 
 

9. Θα θέλει να πάτε κατευθείαν στο γλυκό. Αν δεν προσφέρει το μαγαζί, θα έχει σκεφτεί ήδη που θέλει να πάει μετά για γλυκό, πριν καν παραγγείλετε φαγητό.

10. Θα γνωριστεί με το παιδάκι απο το παραδιπλανό τραπέζι και δεν θα θέλει να φύγει. Ή θα θέλει να πάει ΤΩΡΑ στο σπίτι του παιδιού που μόλις γνώρισε, για να δει την απίθανη συλλογή που έχει απο Star Wars.

11. Θα φάει ψωμί. Θα παίξει με τα ψίχουλα. Θα τα κάνει μπαλίτσες.

12. Θα παραγγείλει πατάτες τηγανητές. Θα φάει πρώτα εκείνες. Όταν έρθει το φαγητό θα πεί "δεν πεινάω".

13. Θα πεις έστω και μια φορά την φράση "μα στο σπίτι ούτε που να το δεί..." για εκείνο το φαγητό που είσαι σίγουρη οτι η μανούλα κάνει τέλειο.

14. Θα ζητήσει κάτι που έφαγε σε ένα άλλο μαγαζί και ήταν φοβερό. Αν δεν το έχει θα ζητήσει να πάτε τώρα σε εκείνο το μαγαζί και "κοτσάνα που ήρθαμε εδώ σήμερα, να φύγουμε". Το ίδιο θα συμβεί αν το άλλο μαγαζί είχε παιδική χαρά και αυτό δεν έχει.

15. Όταν γυρίσετε σπίτι θα πεινάει.

16. Δεν θα γίνει τίποτα απο τα παραπάνω. Θα φάει με το μαχαιροπίρουνο, θα ανταλλάξει μόνο ευχαριστώ και παρακαλώ με τους γονείς του και θα περιμένει υπομονετικά την ώρα να φύγουν. Δεν θα φάει ούτε πολύ αλλά ούτε και λίγο και θα τιμήσει την μαρουλοσαλάτα και το μπρόκολο. Θα αρνηθεί την πιατέλα με τα γλυκά. Θα είναι το παιδάκι απο το διπλανό τραπέζι.

*Τα μισά απο αυτά μου έχουν συμβεί με την κόρη μου. Τα άλλα μισά τα έχω κάνει εγώ στην ηλικία της. Στα 4 της πλέον μπορώ να πώ οτι απολαμβάνω την παρέα της έξω. Όχι γιατί είναι το παιδί υπόδειγμα, για τον καθένα διαφέρει αυτό - μου αρκεί να καλύπτει στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας- αλλά γιατί η παρέα μεγάλωσε, και έχουμε αυτόν τον μικρό άνθρωπο να μας συντροφεύει και να ζητάμε τραπέζι για τρεις, με τρία πιάτα και τέσσερα πιρούνια (χρόνος ζωής πρώτου πιρουνιού το πεντάλεπτο)

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...