Έξυπνα τρικ για Άτακτα Πιτσιρίκια

Έξυπνα τρικ για Άτακτα Πιτσιρίκια

Συνήθως οι γονείς πιστεύουν πως το παιδί τους είναι πολύ μικρό για να θέσουν κανόνες και όρια. Η προσωπικότητα του παιδιού μας χρειάζεται χτίσιμο και απαραίτητοι για αυτό είναι οι κανόνες. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση με τα άτακτα πιτσιρίκια;

Δώστε χρόνο στο παιδί σας όταν θέλει να σας μιλήσει γιατί κάπως έτσι αρχίζει ο εκνευρισμός και η ένταση. Επικοινωνήστε μαζί του με τα μάτια, με τα λόγια, η μη λεκτική επικοινωνία είναι ίσως η πιο σημαντική λένε οι ειδικοί.

Εφαρμόστε τους κανόνες, ανάλογα με την ηλικία του. Παραδείγματος χάρη να μαζεύει τα παιχνίδια του ώστε αυτό να εντυπωθεί στην μνήμη του. Δώστε εσείς το παράδειγμα. Τα παιδιά μας παρατηρούν και μας αντιγράφουν. Δεν μπορείτε εσείς να είστε εκτός ελέγχου και να έχετε απαίτηση από το μικρό σας να είναι ήρεμο.

Απασχολήστε το. Αφήστε το να ασχοληθεί με δραστηριότητες έτσι ώστε να του αποσπάσετε την προσοχή με διπλωματία.

Δώστε του επιλογές. Αυτό θα το κάνει να νιώσει δυνατό, έξυπνο και ισχυρό.

Μέτρο σε όλα. Μην ξεχνάτε πως οι πολύ υποχωρητικοί γονείς είναι εξίσου κακοί γονείς με τους πολύ αυστηρούς γονείς.

Μην προκαλείτε "την τύχη σας". Αναρωτιέστε τι θα γίνουν τα υπέροχα συλλεκτικά βάζα σας; Αν αυτά τα αφήνετε εκτεθειμένα σε σημεία με εύκολη πρόσβαση για τα παιδιά τότε είναι φυσικό να γίνει ζημιά.

Συνεργαστείτε μαζί του. Μαγειρεύετε και εκείνο αισθάνεται πως το αγνοείται. Δημιουργήστε το κατάλληλο έδαφος ώστε να σας βοηθήσει. Πχ φτιάξτε μαζί ένα κέικ.

Τα παιδιά υποφέρουν από το άγχος του αποχωρισμού και φοβούνται πως η μαμά δεν θα επιστρέψει ακόμα και αν μετακινηθεί για ένα λεπτό στο ίδιο δωμάτιο. Μια ζεστή και γλυκιά αγκαλιά είναι το καλύτερο ηρεμιστικό για τα άτακτα μικρά.

Μην ξεχνάτε πως οι πολύ υποχωρητικοί γονείς είναι εξίσου κακοί γονείς με τους πολύ αυστηρούς γονείς.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...