#BringBackOurGirls: Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας

#BringBackOurGirls: Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας

14 Απριλίου ακούω στις ειδήσεις πως 276 περίπου κορίτσια απήχθησαν από το ίδιο τους το σχολείο, από τη ριζοσπαστική Ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία είναι εχθρός της δυτικής σκέψης, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης θεωρώντας πως οι κοπέλες δεν πρέπει να πηγαίνουν σχολείο και πως δεν πρέπει να μορφώνονται αλλά να εκτελούν τις καθαρά "γυναικείες" δουλειές, όπως νοικοκυριό, γάμο, παιδιά κ.α.

Κοιτούσα την τηλεόραση άφωνη! Περνώντας οι μέρες δεν άνοιγε ρουθούνι. Κανένα επιπρόσθετο νέο. Καμία επιπρόσθετη πληροφορία. Και μιλάμε για παιδιά. Παιδιά φυλακισμένα από ανθρώπους που έχουν φυλακίσει εξίσου το μυαλό τους στη σπηλιά του θρησκευτικού τους φονταμενταλισμού. Παιδιά που θα πουληθούν, θα κακοποιηθούν, και εξαϋλωθούν σαν να μην υπήρξαν ποτέ, από άρρωστα μυαλά, μυαλά που οι αξίες της ζωής και του σεβασμού απέναντι σε αυτή δεν υπάρχουν. Και όσο περνούσαν οι μέρες θύμωνα περισσότερο. Αν στη Νιγηρία υπήρχε άφθονο πετρέλαιο και συμφέροντα ήδη θα είχαν κινηθεί δυνάμεις με αφορμή αυτά τα παιδιά, για να τα απελευθερώσουν. Τώρα, κανένα συμφέρον, επομένως καμία κίνηση.

 
 
 

Σέβομαι κάθε θρησκεία και κάθε άνθρωπο. Όμως, αρκεί ο άνθρωπος αυτός να μην καταπατά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιώντας τη θρησκεία του ως άλλοθι για τα εγκλήματά του. Σε εποχές που υποτίθεται πως τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν θεμελιωθεί, αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο, όταν καταστρατηγούνται τόσο έκδηλα, να μην υπάρξει άμεσα παγκόσμια αντίδραση και κατακραυγή. Τουλάχιστον.

Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό, άρχισε να εκδηλώνεται ένα έντονο ενδιαφέρον από οργανισμούς και επώνυμους, με την νέα προωθητική κίνηση "Βring Our Girls Back" ώστε να συνδράμουν στην ενημέρωση του κόσμου για την εξάλειψη των απαγωγών και της εκμετάλλευσης παιδιών στον ισλαμικό κόσμο, ώστε αυτά τα κορίτσια να μπορέσουν ίσως να επιστρέψουν σπίτια τους. Αν προλάβουν…

Η Michelle Obama, η Cara Delevingne, η Jessica Biel και η Christy Turlington ήταν μερικές μόνο από τις πολλές διάσημες που δημοσίευσαν φωτογραφίες τους με το συγκεκριμένο hashtag, στο twitter.

 
 

Παράλληλα Αμερικανοί στρατιωτικοί, εξειδικευμένοι στη συλλογή πληροφοριών και τις διαπραγματεύσεις, θα σταλούν στη Νιγηρία, για να συμβάλουν στον εντοπισμό και τη διάσωση των κοριτσιών.

Ο αποτροπιασμός πια ξεχείλισε.

Αν δεν αντιδρούμε συλλογικά σε οποιαδήποτε παραβίαση δικαιώματος, τότε δε θα μας ακούσει κανείς, όταν χτυπήσει σε οποιαδήποτε έκφανσή του την πόρτα. Για να μην επαναληφθεί κανένα αντίστοιχο φαινόμενο, κρίνεται αναγκαίο, τουλάχιστον ο "πολιτισμένος" κόσμος, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει:

Έως εδώ, Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας…

*Η καμπάνια στα social media υπάρχει με το hashtag #Bringbackourgirls

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...