Μια ευτυχισμένη οικογένεια!

Μια ευτυχισμένη οικογένεια!

Από την ώρα που θα σηκωθείτε το πρωί και πριν καλά καλά ανοίξετε τα μάτια σας το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι το τι «θα» κάνετε, δηλαδή το αύριο. Η στιγμή και το τώρα έχουν χαθεί κάπου ανάμεσα στον βιαστικό ούτε καν μισό καφέ σας και στην αγχώδη προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο. Ένας μαραθώνιος που δεν έχει τέλος και που καλείστε να βγείτε πρώτοι αφού όλα πρέπει να λειτουργούν στην εντέλεια. Μήπως όμως όλα αυτά είναι μια παγίδα του στρες της καθημερινότητας που σας κάνει να βυθίζεστε όλο και περισσότερο στα πρέπει χωρίς εσείς και η οικογένεια σας να απολαμβάνετε σημαντικές στιγμές χαράς, αγάπης και διασκέδασης; Ξεκινήστε λοιπόν αύριο από το μηδέν, σαν να ξαναγεννηθήκατε και πείτε στον εαυτό σας πως αξίζετε και εσείς και οι αγαπημένοι σας το τώρα! Και πως το αύριο θα το ζήσετε όταν έρθει.

Ξυπνήστε γλυκά τα παιδιά σας και φάτε μαζί πρωινό, προετοιμάστε τα για το σχολείο από το βράδυ και κοιμηθείτε αγκαλιά με μια ωραία ιστορία, ακούστε μουσική στην διαδρομή για το σχολείο και αφιερωθείτε πλήρως σε κάθε λεπτό που μοιράζεστε. Κάντε κάθε μέρα της ζωής σας γλυκιά, τρυφερή, χαρούμενη. Δώστε χρώμα και θετική ενέργεια! Γιατί μην ξεχνάτε πως η ζωή έχει την γεύση που της δίνουμε!

Ασκήσεις Ηρεμίας!

Και εκεί που όντως έχετε ξυπνήσει όλο θετική διάθεση για να περάσετε μαζί λίγο χρόνο πριν το σχολείο, το μικρό ζουζούνι δεν ξυπνάει, αρνείται να φάει, να ντυθεί και φυσικά να πάει σχολείο. Και εσείς αναρωτιέστε πως μπορώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου; Πρώτα από όλα σκεφτείτε πως αυτό είναι κάτι που αν θυμάστε το κάνετε και εσείς πριν το σχολείο (εγώ, πάντως το έκανα) και πως ο μόνος τρόπος για να το πείσετε είναι να ομορφύνετε την στιγμή στα αυτιά και τα μάτια του. Βάλτε λίγο μουσική, ετοιμάστε το πρωινό του πείτε του πως "Σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα, θα πας στο σχολείο, θα δεις τους συμμαθητές, τους δασκάλους σου και θα γυρίσεις πίσω με πολλά ωραία νέα να μοιραστούμε, εγώ σου έχω έτοιμο το αγαπημένο σου πρωινό για να είσαι όμορφο και δυνατό και θα ήθελα να το απολαύσουμε μαζί". Με αυτό τον τρόπο θα αποφορτίσετε την ατμόσφαιρα, θα διώξετε την αντιδραστικότητα ενώ θα περάσετε μαζί μια από τις σημαντικές ώρες της ημέρας, το πρωινό.

 
 

Η οργάνωση φέρνει ευτυχία!

Οργανώστε τον χώρο και μάθετε και στα παιδιά σας να το κάνουν χωρίς όμως να έχετε υπερβολικές απαιτήσεις, Το να έχουν τακτοποιημένο το δωμάτιο τους όπως και να βοηθούν όταν χρειαστεί είναι αρκετό. Η ακαταστασία οδηγεί σε εκνευρισμό και φέρνει γκρίνια. Φανταστείτε να πρέπει να φύγετε από το σπίτι για το σχολείο ή για μια έξοδο και να μην βρίσκετε ούτε τα δικά σας ρούχα ούτε των παιδιών. Αν είστε οργανωμένοι κερδίζετε χρόνο με την οικογένεια και δεν αναλώνεστε σε ανούσιες καταστάσεις.

One true happy family

Τι σημαίνει ευτυχισμένη οικογένεια; Ίσως κάτι που θεωρούσαμε δεδομένο μικροί. Τώρα πια ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια, οι εκδρομές και οι γιορτές. Όχι πως δεν μας άρεσε, αντίθετα, ειδικά για εμάς που μεγαλώσαμε σε μια super παραδοσιακή οικογένεια, δεν μπορώ να πω, ήταν υπέροχα. Όλοι μαζί μια τεράστια αγκαλιά. Απλά όταν γινόμαστε μαμάδες και μπαμπάδες τότε είναι που νιώθουμε μεγαλύτερη αυτή την ανάγκη της τεράστιας αγκαλιάς. Μην αφήνετε λοιπόν λεπτό να πάει χαμένο, κοιταχτείτε στα μάτια, αγκαλιαστείτε και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αντιληφθεί πως το άγχος όσο και αν μερικές φορές μας ενεργοποιεί τις περισσότερες φορές μας μπλοκάρει. Καμία στιγμή δεν επιστρέφει ίδια και ακόμα και οι πιο μικρές θεωρητικά ασήμαντες στιγμές είναι θησαυροί γιατί είμαστε οικογένεια και αυτό είναι που μετράει!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...