Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις

Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις

Εμείς οι γονείς λαχταρούμε την ημέρα που τα παιδιά μας θα μάθουν να είναι ανεξάρτητα και υπεύθυνα για τον εαυτό τους. Γι 'αυτό και τους μαθαίνουμε από νωρίς να καταφέρνουν να κάνουνε πράγματα από μόνα τους, όπως να πίνουνε νερό, να πηγαίνουν στην τουαλέτα, να ντύνονται, να ξεντύνονται κ.τ.λ. . Μεγαλώνοντας έχουνε και περισσότερες ευθύνες απέναντι στον εαυτό τους πάνω απ' όλα. Όπως το να σηκώνονται στην ώρα τους για το σχολείο, μπορούνε σιγά - σιγά να μάθουνε να κάνουνε μπάνιο μόνα τους και φυσικά τρελαίνονται να βοηθάνε στο μαγείρεμα του φαγητού, στο στρώσιμο του τραπεζιού και σε πολλά άλλα.

Γι' αυτό εμείς οι γονείς είμαστε υπεύθυνοι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο δυνατόν μπορούμε για να τα βοηθήσουμε σε αυτές τις αλλαγές της ζωής τους. Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να τα βομβαρδίζουμε με διαταγές και συνεχή "ΟΧΙ και ΜΗ". Τα αποτελέσματα θα είναι τα αντίθετα από ότι θα θέλαμε, το μόνο που θα καταφέρουμε, θα είναι γκρίνια, νεύρα και κλάματα.

 
 

Να προσπαθήσουμε να έχουμε έναν πιο ισορροπημένο τρόπο προσέγγισης και να θυμόμαστε ότι δίνοντας τους πραγματικές ευθύνες θα τα κάνουμε και πιο γρήγορα υπεύθυνα . Ίσως να χρειαστεί αρκετός χρόνος και υπομονή μέχρι τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς κάνουμε και τι ακριβώς θέλουμε από αυτά.

Οι προσπάθειες μας αυτές και η συνεργασία μαζί τους θα τα βοηθήσουν να γίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι όταν μεγαλώσουνε.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...