Έλα ύπνε και πάρε το

Έλα ύπνε και πάρε το

Η πονεμένη ιστορία όλων των γονιών ο ύπνος των παιδιών. Μια τόσο φυσική διεργασία του ανθρώπου που όμως δημιουργεί τόσα μα τόσα προβλήματα.

Από την στιγμή που γινόμαστε μητέρες πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ο ύπνος μας δεν πρόκειται να είναι ποτέ ο ίδιος. Μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά δεν νομίζω ότι μπορεί κάποια μητέρα να κοιμηθεί ένα οκτάωρο γεμάτο χωρίς να ξυπνήσει έστω και μια φορά ή χωρίς να λαγοκοιμάται. Αν καμιά μανούλα το έχει καταφέρει παρακαλώ να μας το πει για να παίρνουμε κουράγιο όλες οι υπόλοιπες.

Με το που γυρνάμε από μαιευτήριο δυστυχώς ερχόμαστε αντιμέτωπες με την νέα πραγματικότητα που δεν είναι και πολύ ευοίωνη. Το ξενύχτι πάει σύννεφο κάθε λίγο να ξυπνάς να ταΐσεις, να αλλάξεις πάνα, να δεις αν όλα είναι καλά.

Περνάει λίγο ο καιρός και αρχίζεις και αναρωτιέσαι γιατί αυτό το μικρό πλασματάκι δεν κοιμάται το βράδυ όπως όλος ο κόσμος. Εσύ να κουτουλάς από την νύστα και αυτό εκεί να μην κοιμάται με τίποτα. Και έρχονται οι πρώτες ανησυχίες μήπως έχει κάτι και δεν κοιμάται. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι είναι φυσιολογικό να μην κοιμούνται πολλές ώρες και να ξυπνάνε. Εσένα τα νεύρα σου να είναι πάνω από το κεφάλι σου και να τα δένεις κοτσιδάκια από την αϋπνία και δεν σε νοιάζει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Θέλεις απλώς να κοιμηθείς. Ο Μορφέας απλώς έχει ξεχάσει να περάσει από το σπίτι σου.

 
 

Και περνάει ο καιρός και ευελπιστείς ότι αυτό το μαρτύριο θα φτάσει στο τέλος του θα μπορέσεις κάποια στιγμή να κοιμηθείς σαν άνθρωπος!! Και έρχεται ξαφνικά ένα βράδυ και επιτέλους το βιολογικό ρολόι του παιδιού τρελαίνεται και κοιμάται όλο το βράδυ. Το παιδί κοιμάται αλλά εσύ κάνεις τον βρικόλακα από την ανησυχία. Ανησυχείς τώρα γιατί δεν ξυπνάει, τι έπαθε. Παράκρουση κανονική!

Εμένα το μαρτύριο του διακοπτόμενου ύπνου κράτησε 3 χρόνια. 3 ολόκληρα χρόνια με διακοπτόμενο ύπνο. 3 χρόνια να κουτουλάω από την νύστα. Και ενώ πλέον ο μικρός κοιμάται κανονικά τώρα εγώ είμαι που ξυπνάω κατά διαστήματα για να τον σκεπάσω, να δω αν είναι καλά. Σχιζοφρένεια κανονική δηλαδή.

Και το κακό είναι ότι αυτός ο παραλογισμός μου θα συνεχιστεί. Όταν θα μεγαλώσει και θα αρχίσει να βγαίνει σιγά μην κοιμάμαι πριν επιστρέψει στο σπίτι. Η αγωνία της μαμάς!

Ίσως στα χρόνια μέχρι να μεγαλώσει καταφέρω να κοιμηθώ λίγο αν και δεν το βλέπω. Ίσως αν αρχίσω ψυχοθεραπεία ή καλύτερα υπνοθεραπεία μπορεί και να σωθώ.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...