Φτιάξτε μόνοι σας ένα παιδικό φόρεμα!

Φτιάξτε μόνοι σας ένα παιδικό φόρεμα!

Όταν παρακολουθείς μικρά κορίτσια να στροβιλίζονται φορώντας το φόρεμα τους, δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις…Πολύ περισσότερο όταν αυτό το φόρεμα το κατασκευάσετε εύκολα μόνες σας από μια…μαξιλαροθήκη, ακόμα και αν διαθέτετε ελάχιστες γνώσεις ραπτικής!

Θα χρειαστείτε:

-1 μαξιλαροθήκη
-5-6 μέτρα κορδέλα από σατέν ή οργαντίνα στο χρώμα που επιθυμείτε
-Καρφίτσες, ψαλίδι, κλωστή, σε χρώμα που ταιριάζει με την μαξιλαροθήκη

Οδηγίες βήμα βήμα:
Κόψτε την κορδέλα χωρίζοντας την σε δύο ίσα μέρη, και κόβοντας τις άκρες διαγώνια για να μην ξεφτάει.

Γυρίστε το ύφασμα της μαξιλαροθήκης από την ανάποδη πλευρά, διπλώστε το στα δύο στερεώνοντας το με καρφίτσες και κόψτε το από την μια πλευρά κατά μήκος , δημιουργώντας παράλληλα μια καμπύλη για τον λαιμό και το μανίκι (Σημείωση: ΕΔΩ μπορείτε να τυπώσετε ένα πατρόν 3 σελίδων που θα σας βοηθήσει στην κατασκευή)

Κόβοντας την μαξιλαροθήκη με αυτόν τον τρόπο, έχετε δημιουργήσει δύο ίδια κομμάτια υφάσματος. Ανοίξτε το κάθε κομμάτι, και στερεώστε με καρφίτσες τα περιθώρια για να σας βοηθήσουν να ράψετε περιμετρικά στριφώματα, στο χέρι ή στην μηχανή.

Στον λαιμό φροντίστε να αφήσετε πλάτος στριφώματος τόσο ώστε να χωράει να περαστεί η σατέν κορδέλα που θα συγκρατεί το φόρεμα.

Στον ποδόγυρο, γυρίστε το ύφασμα σε στρίφωμα και ράψτε το στο χέρι ή στην μηχανή. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια κορδέλα λίγο πιο πάνω από το στρίφωμα σαν διακοσμητική πινελιά, γαζώνοντάς την περίπου 2 εκατοστά πάνω από το τελείωμα του φορέματος.

Δέστε τις κορδέλες σε φιόγκους, σουρώνοντας τις ελαφρά και voile! Έχετε δημιουργήσει ένα χαριτωμένο φόρεμα!

Ενώ οι παραλλαγές είναι ατέλειωτες, ανάλογα με το είδος και το print της μαξιλαροθήκης που θα επιλέξετε.

Τώρα που διαθέτετε το φόρεμα…

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...