Εσείς πως δένετε τα κορδόνια σας;

Εσείς πως δένετε τα κορδόνια σας;

Στο πρώτο παιδί μου, στην Άννα ενώ από μικρή ήξερε να ντύνεται να χτενίζεται και να πλένεται μόνη της, για κάποιο λόγο το δέσιμο των παπουτσιών το είχαμε καθυστερήσει. Ψάχνοντας σε διάφορα βιβλία που ασχολούνται με την αυτονόμηση των παιδιών και σε site που προτείνουν διάφορους τρόπους για να πετύχεις προς αυτόν τον τομέα βρήκα μια τεχνική να δένεις τα κορδόνια γρήγορη και πιο απλή!

Σε αυτό το άρθρο θέλω να σας δείξω έναν καινούργιο τρόπο για το πως μπορούμε να δέσουμε τα κορδόνια μας με δυο μόνο κινήσεις.

 
 
 

Είναι πολύ εύκολο να μάθετε και τα παιδιά να τα δένουν έτσι!! Κάντε το και εντυπωσιάστε του φίλους σας !

Το δέσιμο των κορδονιών βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την απλή κινητικότητα. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια και βιβλία στο εμπόριο με κορδόνια που παροτρύνουν τα παιδιά να κάνουν φιόγκους. Αν δε θέλετε να ξοδέψετε χρήματα μπορείτε σε ένα χοντρό χαρτόνι να κάνετε τρύπες σε δυο παράλληλες γραμμές και να περάσετε ένα μεγάλο κορδόνι ακριβώς όπως κάνουμε στα παπούτσια και να δείξετε στα παιδιά πως να τα δένουν. Ανάλογα με την ηλικία μπορείτε να αριθμήσετε τις τρύπες στο χαρτόνι και να αφήσετε το παιδί να περάσει το κορδόνι πριν εξασκηθεί στο δέσιμο.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...