Παιδικό πάρτι εντός ή εκτός σπιτιού;

Παιδικό πάρτι εντός ή εκτός σπιτιού;

Πριν από μερικές μέρες είχαμε τα γενέθλιά μας και ο μικρός είχε φαγωθεί να λέει ότι θα κάνει πάρτι και ότι γιορτάζει. Βλέπετε στον παιδικό σταθμό τα παιδάκια μεταξύ τους πλέον μιλάνε και ότι καινούργιο ή ότι τους αρέσει το μεταφέρουν και στο σπίτι.

Ούτως η άλλως του χρωστούσα ένα πάρτι γενεθλίων από τα περσινά μας γενέθλια που ουσιαστικά δεν είχα κάνει τίποτα ιδιαίτερο. Έτσι μπήκαμε στις σκέψεις αν θα κάνουμε το πάρτι στο σπίτι μας ή κάπου αλλού, ποιους θα καλέσουμε και το βασικότερο πόσο θα μας στοιχίσει. Έκανα πρώτα την λίστα με αυτούς που θα καλούσα και μετά άρχισαν οι σκέψεις. Να γίνει στο σπίτι ή όχι;

Η πρώτη σκέψη ήταν να το κάνω στο σπίτι, να ετοιμάσω εγώ ότι χρειάζεται και να κάνουμε ένα πάρτι να γεμίσει το σπίτι κόσμο να το ευχαριστηθούμε και εγώ και ο μικρός. Ως μόνη μαμά όμως ο χρόνος μου είναι υπερβολικά περιορισμένος και χωρίς καμία βοήθεια.

Η ιδέα για πάρτι στο σπίτι όμως άρχισε να ναυαγεί από πολύ νωρίς. Δεν θα ήταν μόνο η κούραση για να ετοιμάσω όλα όσα θα έπρεπε αλλά κάποιος θα έπρεπε να ασχοληθεί και λίγο με καμιά 10αριά παιδάκια ηλικίας από 3 χρονών μέχρι 7, κάποιος θα έπρεπε να σερβίρει να πηγαίνει και να φέρνει πράγματα κοινώς να κάνει τον σερβιτόρο και κάποιος μετά θα έπρεπε να καθαρίσει και να συμμαζέψει τον κακό χαμό. Και βέβαια εγώ δεν θα ευχαριστιόμουν τίποτα και το μόνο που θα μου έμενε θα ήταν κούραση.

Οπότε άρχισε η αναζήτηση για κάποιον παιδότοπο. Δυστυχώς στην περιοχή έχει μείνει μόνον ένας οπότε αποτάθηκα εκεί. Μου είπαν το τι προσφέρουν και εκτός από το μενού θα υπήρχε και ο Μαξ ο Τίγρης την ώρα που έβγαινε η τούρτα. Το άκουσε ο μικρός και τρελάθηκε!! Ήθελα δεν ήθελα έπρεπε να κάνω το πάρτι εκεί.

Για να μην τα πολυλογώ το πάρτι μου κόστισε 120ευρώ για 11 ενήλικους και 10 παιδάκια ποσό το οποίο το βρήκα αρκετά λογικό αν σκεφτούμε πόσο θα μου έβγαινε στο σπίτι χωρίς να υπολογίσω την δικιά μου κούραση.

Περάσαμε πολύ καλά και τα παιδάκια ευχαριστήθηκαν και η μαμά ήταν ξεκούραστη. Οπότε και του χρόνου να είμαστε καλά μάλλον και πάλι εκτός σπιτιού θα κάνουμε πάρτι.

Εσείς που θα κάνατε το πάρτι για τα παιδιά σας, εντός σπιτιού ή εκτός;

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...