Γυναίκα Ξανά!

Γυναίκα Ξανά!

Πριν κάποια χρόνια είχε γεννήσει μία φίλη μου. Μέχρι να σαραντίσει, επειδή δεν ήξερα τα ωράρια της και τα ωράρια του μωρού, της έστελνα κάποια μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο. Κατόπιν, την πήρα τηλέφωνο, για αν δω τι κάνει και θυμάμαι μου είχε πει: σήμερα πάω να ξανά γίνω γυναίκα, επειδή της είχε μείνει χρόνος να περιποιηθεί τον εαυτό της.

 
 

Για να είμαι ειλικρινής, απόλυτα δεν την κατάλαβα. Δεν είχα περάσει μία αντίστοιχη διαδικασία/κατάσταση, για να την καταλάβω απόλυτα. Τώρα πια, μου έρχεται συχνά πυκνά η φράση της αυτή στο μυαλό. Οι γυναίκες, με την εγκυμοσύνη, περνούν μία φάση τόσων έντονων μεταβολών, ενώ εν συνεχεία δεν τους μένει χρόνος ούτε για να ανασάνουν, γιατί προέχει το παιδί. Πάντα και παντού πρώτα το παιδί. Όμως, έχουν ανάγκη για την ψυχοσύνθεσή τους, να θυμηθούν να ξαναγίνουν οι γυναίκες που ήταν. Η καλή τους ψυχολογία θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

 
 

Γυναίκα ξανά και όχι μόνο μητέρα. Γυναίκα που ξαναβρίσκει τον εαυτό της και τους ρυθμούς της. Βρίσκει εκείνον τον απειροελάχιστο χρόνο που χρειάζεται για τον εαυτό της. Γυναίκα, που ανακαλύπτει νέους ρυθμούς και νέους δρόμους. Που ανακαλύπτει για άλλη μία φορά από την αρχή τις ανάγκες της, που βάζει νέες προτεραιότητες, που προσπαθεί να ισορροπήσει τα πράγματα, να επαναφέρει την ψυχολογία της, να προγραμματίσει τη ζωή της ....Γυναίκα ξανά!!!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...