Η μαγεία των παραμυθιών ζωντανεύει τις απόκριες

Η μαγεία των παραμυθιών ζωντανεύει τις απόκριες

Άμπρα - κατάμπρα!!! Σουσάμι άνοιξε!!! Μαγισσούλες, νεράιδες, η κοκκινοσκουφίτσα , η σταχτοπούτα, οι πειρατές, η Ραπουνζέλ, ο Πίτερ Παν, ο Αλαντίν, ο Πινόκιο, η Χιονάτη, τα τρία γουρουνάκια και τόσα άλλα!!! Η μαγεία των παραμυθιών ζωντανεύει τις απόκριες!

Σε όλα τα παιδάκια που τους αρέσουν τα παραμύθια, να τους τα διαβάζουμε, να ταυτίζονται με του ήρωες, να φαντάζονται, να ονειρεύονται. Τώρα τις απόκριες ας μπούμε και εμείς μέσα στο αγαπημένο παραμύθι του δικού μας λιλιπούτειου ήρωα και μαζί να παίξουμε αυτόν το ρόλο, τον μαγικό μέσα σε όνειρο, με εύθυμη διάθεση για αυτή την περιπέτεια.

 
 

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή, η οικονομική κρίση μας έχει λυγίσει. Δεν είναι το τι λείπει σε μας αλλά αυτά που δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας πάνω απ’ όλα. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι όλες και όλοι, μαμάδες και μπαμπάδες θα θέλαμε όταν ερχόταν μια γιορτή να μη σκεφτόμασταν τον οικονομικό παράγοντα.

Όσοι μπορέσουμε θα πάμε ν’ αγοράσουμε μια στολή, όσοι όμως δε μπορέσουμε θα φτιάξουμε!!! Φαντασία θέλει και θα κάνουμε πολύ ωραία πράγματα. Με ότι έχουμε στο σπίτι μας, κουμπιά, μαλλί πλεξίματος, παλιά ρούχα, αξεσουάρ, πλαστικά πιάτα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κούτες ,κουτάκια και οτιδήποτε σκεφτείτε. Ότι βρούμε και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε αυτό που σκεφτήκαμε ή απλά ότι μας βγει.

 
 

Μπορεί να σας βοηθήσουνε και διάφορα site στο ίντερνετ που δίνουνε πολύ καλές συμβουλές στο πώς να φτιάξετε μια αποκριάτικη στολή.Που ξέρετε, μπορεί να δημιουργήσετε στο τέλος ένα καινούργιο παραμύθι δικό σας και του παιδιού σας.

Άλλωστε απόκριες έχουμε, αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο, αφήστε τον νου να ξεφύγει, να μασκαρευτούμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε, να παίξουμε!

 
 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...