Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλυτέρα

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλυτέρα

Είναι η φράση που έχει εντυπωθεί στο μυαλό μου από την αθώα παιδική μου ηλικία, όταν κάθε βράδυ ζητούσα επίμονα από την μητέρα μου να μου διαβάζει ξανά και ξανά τα αγαπημένα μου παραμύθια.. Και θυμάμαι πως παρόλο που ήξερα την αρχή, την μέση αλλά και το τέλος της κάθε ιστορίας, η προσοχή μου ήταν το ίδιο αμείωτη κάθε φορά, με αγαπημένη μου στιγμή, την τελευταία φράση: "Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα..."

Υπάρχουν τόσα βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας, που έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο, βιβλία που όχι μόνο ενδυναμώνουν την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα με ένα πιο διασκεδαστικό τρόπο, αλλά τα βοηθάν να αναπτύξουν και την φαντασία τους, μεταφέροντας τα σε έναν άλλο κόσμο, σε ένα κόσμο μαγικό.

Το ασχημόπαπο έγινε κύκνος, ο μολυβένιος στρατιώτης ενώθηκε για πάντα με την αγαπημένη του μπαλαρίνα, το κοριτσάκι με τα σπίρτα γνώρισε την χαρά της αγάπης που σου δίνει η οικογένεια.. Ακόμα και εάν πλέον μας διακρίνει μια κυνικότητα λόγω ηλικίας και μερικά από αυτά μας φαίνονται απλώς "παραμύθια", δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε όλες αυτές τις ιστορίες υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα που πρέπει να μεταδώσουμε στα παιδιά μας: η αισιοδοξία. Οφείλουμε να τα διδάξουμε, πως μέσα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα, με προσωπική δύναμη, θάρρος, αγάπη και ελπίδα, μπορούνε να ξεπεράσουνε αλλά και να καταφέρουν τα πάντα!

Διαβάστε αγκαλιά με τα παιδιά σας και μην διστάσετε να αφεθείτε κι εσείς στην μαγεία των παραμυθιών.. μπορεί να σας θυμίσουν λίγη από την παιδική αθωότητα και όλα να γίνουν λίγο πιο όμορφα, πιο ρομαντικά, πιο μαγικά

Ο ΑΛΑΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ
Ο ΑΛΑΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ (5,60 €) [Περισσότερα]
Πινόκιο
Πινόκιο (12,00 €) [Περισσότερα]
Ο Tζακ και η φασολιά
Ο Tζακ και η φασολιά (2,80 €) [Περισσότερα]
Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ
Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ (10,92 €) [Περισσότερα]
Ο ΚΟΝΤΟΡΕΒΙΘΟΥΛΗΣ
Ο ΚΟΝΤΟΡΕΒΙΘΟΥΛΗΣ (3,60 €) [Περισσότερα]
Ο μολυβένιος στρατιώτης
Ο μολυβένιος στρατιώτης (13,86 €) [Περισσότερα]
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ (7,65 €) [Περισσότερα]
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα (10,98 €) [Περισσότερα]
Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (17,70 €) [Περισσότερα]
Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΕ DVD
Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΜΕ DVD (9,90 €) [Περισσότερα]
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ (10,80 €) [Περισσότερα]
Μύθοι του Αισώπου
Μύθοι του Αισώπου (9,45 €) [Περισσότερα]

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...