Η Ζωή Στην Επαρχία Είναι Όμορφη…

Η Ζωή Στην Επαρχία Είναι Όμορφη…

Έζησα πολλά χρόνια στην Αθήνα και πέρασα πολλές ωραίες στιγμές, έκανα φίλους ζωής, παντρεύτηκα και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι γέννησα ένα υπέροχο κοριτσάκι που μου άλλαξε τη ζωή και τα δεδομένα της. Μόλις η μικρή έγινε τεσσάρων χρονών αποφασίσαμε να πάμε να μείνουμε στην επαρχία. Ξέραμε ότι εκεί δεν θα είχαμε κάποια βοήθεια από γιαγιάδες και παππούδες, θα ήμασταν μόνοι μας και με μόνη συμπαράσταση τους καλούς μας φίλους και φυσικά θα είχαμε ο ένας τον άλλο.

Δεν πήγαμε εντελώς στα τυφλά. Ξέραμε αρκετούς ανθρώπους εκεί και ξέραμε πολύ καλά και το μέρος. Εκεί μεγάλωσα, εκεί έζησα τα εφηβικά μου χρόνια, εκεί έκανα και τις πρώτες μου, πραγματικές φιλίες που μέχρι και σήμερα δεν έχουμε χαθεί με κανέναν και θα είναι πάντα στη ζωή μου. Μου λείπουνε οι φίλοι μου από την Αθήνα πάρα πολύ αλλά ξέρουν πολύ καλά, που θα πηγαίνουνε διακοπές το καλοκαίρι από δω και πέρα!!!

Εδώ ο χρόνος κυλάει πιο αργά. Δύσκολα θα βρεις ανθρώπους που δουλεύουν συνέχεια από το πρωί ως το βράδυ. Μπορείς να δουλεύεις οκτάωρο και σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά να είσαι κοντά στο παιδάκι σου. Η μικρή είναι πολύ ευτυχισμένη εδώ, είναι ελεύθερη! Έχει κάνει φίλους, παίζει και βγαίνει πιο πολύ έξω από το σπίτι σε σχέση με την Αθήνα. Εδώ δε χρειάζεσαι χρήματα και χρόνο για να επισκεφτείς κάποιον φίλο σου ή ένα πάρκο, όρεξη να έχεις. Προμηθεύεσαι βασικά τρόφιμα κατευθείαν από τον παραγωγό της περιοχής ή τον γείτονα σου ή ακόμα φυτεύεις και εσύ ο ίδιος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξέρεις τι τρώει το παιδί σου και ακόμα καλύτερα αν υπάρχει η δυνατότητα, να φυτέψετε μαζί διάφορα λαχανικά, φρούτα, λουλούδια κ.τ.λ. γιατί αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα να αγαπήσει το παιδί την υγιεινή διατροφή και να έρθει πιο κοντά στη φύση. 

Υπάρχουν και κάποια κατά στο να μένεις στην επαρχία, όπως ότι δεν έχεις πολλές επιλογές είτε από διάφορες δραστηριότητες που θα ήθελες να κάνει το παιδί σου, είτε σε θέματα υγείας. Για παράδειγμα, έχει δυο σχολές χορού, ένα κολυμβητήριο που μια λειτουργεί μια όχι, ένα ωδείο ιδιωτικό, οι επιλογές σου για παιδίατρο είναι περιορισμένες και αν τύχει κάτι πολύ σοβαρό ( που να μην τύχει ) θα πρέπει να πας στην Αθήνα. Εδώ που μένω έχει και νοσοκομείο, ευτυχώς, φανταστείτε να έπρεπε να διανύσεις χιλιόμετρα ή ακόμα να πας σε ένα άλλο νησί για να βρεις ένα γιατρό, ενώ έχεις πολύ μεγάλη ανάγκη!

Εκτός από τα θέματα που αφορούν την υγεία, που τα θεωρώ πολύ σημαντικά, κατά τα άλλα, το να είναι ένα παιδί στη φύση κάθε μέρα, για μένα είναι μεγάλη τύχη. Το περιβάλλον προσφέρει πολλά πράγματα στα παιδιά, μαθαίνουν να σέβονται τη φύση και να την προστατεύουν, αποκτούν ενδιαφέροντα εκτός σπιτιού, αναπνέουν καθαρό οξυγόνο και πραγματικά είναι πιο ελεύθερα και με λιγότερο άγχος.

Δεν έχω μετανιώσει που πήραμε αυτή την απόφαση και φύγαμε, στο κάτω κάτω της γραφής δεν αποκοπήκαμε από την Αθήνα.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αν υπάρχει η δυνατότητα ή έστω μια ευκαιρία να πάτε στην επαρχία, μη κάνετε δεύτερες σκέψεις, θα είστε και εσείς καλύτερα, οπότε θα είναι και τα παιδιά σας.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...