Ο χαμός των παιχνιδιών

Ο χαμός των παιχνιδιών

Αν είσαι γονιός μπορείς να με καταλάβεις. Δεν υπάρχει σπιθαμή στο σπίτι που να μην υπάρχει κάποιο τουβλάκι, κάποιο αυτοκινητάκι, κάποιος μαρκαδόρος. Ένας μεγάλος χαμός από παιχνίδια. Παντού βλέπεις παιχνίδια. Κάτι καλύτερο και από παιδότοπο αλλά και πολύ πιο εκνευριστικό. Γιατί στην καλύτερη κάνεις διάφορα μαγικά για να μην τα πατήσεις αλλά έτσι και τα πατήσεις κάηκες. Ο μικρός θα αρχίσει να τσιρίζει ότι πάτησες το παιχνίδι του ή το πόδι θα σε πονάει για 2 -3 μέρες. Και το καλύτερο είναι όταν ψάχνεις να τα βρεις γιατί εκείνη την στιγμή το θυμήθηκε ο μικρός -εκείνο το κόκκινο μαμά με τις πόρτες που είναι έτσι ή αλλιώς- και πρέπει να κάνεις κάτι σαν το κυνήγι του θησαυρού για βρεις το παιχνίδι του.

Άσε το συμμάζεμα! Τουλάχιστον στο παιδότοπο τα κάνει άλλος!! Που να τα βάλεις, που να τα παρκάρεις, που να τα τακτοποιήσεις όλα που σε λίγο αντί για σαλόνι θα έχουμε παιχιδομάγαζο!

Και έρχεται η μέρα που παίρνεις απόφαση να τα τακτοποιήσεις όλα για να τελειώνεις με αυτό το χάλι. Έχεις 2 λύσεις ή παίρνεις μεγάλα κουτιά και τα βάζεις όλα μέσα και τελειώνεις ή παίρνεις μικρότερα κουτιά και χωρίζεις τα παιχνίδια – τουβλάκια, αυτοκινητάκια, μαρκαδόροι. Στην πρώτη περίπτωση τελειώνεις με το συμμάζεμα στα γρήγορα. Αλλά όταν θα ψάχνετε κάτι με το παιδί -και πάντα καταλήγει να ψάχνει η μαμά το συγκεκριμένο παιχνίδι για να σταματήσει η γκρίνια- άντε να το βρεις. Και αναγκαστικά τα βγάζεις όλα για να βρεις το συγκεκριμένο .Η δεύτερη περίπτωση παίρνει περισσότερο χρόνο για την τακτοποίηση αλλά στο τέλος είναι όλα όμορφα και ωραία συμμαζεμένα.

 
 

Αλλά… γιατί πάντα υπάρχει ένα αλλά. Τα έχεις τακτοποιήσει και είσαι και πολύ περήφανη για το κατόρθωμα σου. Βγαίνεις από το δωμάτιο και επιστρέφεις μετά από λίγο για να ξανακαμαρώσεις το κατόρθωμά σου.

Και ω του θαύματος ! Όλα έχουν επιστρέψει στην αρχική τους θέση δηλαδή σκόρπια παντού και ετοιμάζονται να βγουν και προς το υπόλοιπο σπίτι. Δηλαδή μια τρύπα στο νερό έγινε.

Ηθικόν δίδαγμα. Όσο και αν "χτυπηθούμε" για να είναι συμμαζεμένα τα παιχνίδια, οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό. Όσο έχουμε μικρά παιδιά, το σπίτι θα είναι μόνιμα σαν βομβαρδισμένο με παιχνίδια οπότε όπως λέει και κάτι σοφό "αν δεν μπορείς να το αποφύγεις κάτσε και απόλαυσέ το". Οπότε ας απολαύσουμε το παιχνίδι με τα παιδιά μας και ας είναι το σπίτι μας και λίγο σαν παιδότοπος.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...